Decentraliserad dYdX gick ner på grund av beroende av centraliserade molntjänster


Källa: AdobeStock / RealPhoto

Decentraliserad börs (DEX) dYdX var nere i 9 timmar måndag eftermiddag till tisdag morgon, på grund av ett större avbrott som drabbade Amazons molntjänstnätverk Amazon Web Services (AWS), som återigen rör upp debatter om decentralisering.

Vissa kommentatorer har ifrågasatt om ett decentraliserat protokoll som förlitar sig på tjänster från ett centraliserat företag verkligen är decentraliserat.

”Dags att gå i pension ”decentraliserad finans”. Vi är inte decentraliserade, det gamla gardet kommer att fortsätta att försöka använda det som sin ”attack”-vektor. ”Open finance” eller ”web3 finance” är förmodligen mest korrekt”, sa Andre Cronje, grundare av Längtar efter Finans (YFI).

Tillbaka i oktober, när Facebook (nu Meta) och dess familj av appar gick offline, kryptoförespråkare markerad hur decentraliserade appar inte skulle möta sådana problem. Nu upprepar användarna att riktiga decentraliserade appar inte bör ha sådana svagheter.

Å sin sida erkände dYdX att det fortfarande finns vissa delar av ”utbytet som förlitar sig på centraliserade tjänster (AWS i det här fallet),” och tillade att de ”är djupt engagerade i att helt decentralisera”, vilket ”förblir en av våra högsta prioriteringar som vi fortsätter att upprepa protokollet.”

Allt detta kommer efter DEX twittrade runt 19:00 UTC i natt att ”på grund av ett stort AWS-avbrott är dYdX-växeln för närvarande nere. Vi upplever större latens över tjänster och försämrad funktionalitet med slutpunkter som inte fungerar och webbplatsen inte laddas.”

Enligt dess statussida, runt 2:00 UTC i morse, markerades incidenten ”som löst för att indikera att vi tror att saker fungerar som de ska igen”, medan börsen fortsätter att övervaka situationen.

En obduktion väntas efter att dYdX samlat in mer information, de sa.

Cryptonews.com har kontaktat dYdX för en kommentar.

Amazon bekräftade att de upplever problem i ”US-East-1-regionen”, och säger att det också påverkar en del av deras övervaknings- och incidentresponsverktyg. ”Vi har identifierat grundorsaken och arbetar aktivt för återhämtning”, sa uttalandet.

Bland namnen som rapporterats av ett antal nyhetskanaler på företag som rapporterat problem till följd av avbrott finns också den stora centraliserade kryptobörsen Myntbas. I skrivande stund nämner inte företagets statussida det.

Andra namn inkluderar Robin Hood, Cash App, Venmo, Netflix, Roku, Slak, Disney+, tinder, Ticketmaster, tinder, etc.

Noterbart, trots avbrottet och den efterföljande motreaktionen, är börsens infödda token DYDX i grönt – åtminstone för dagen. Klockan 10:05 UTC handlas DYDX till 9,33 USD, en ökning med 0,9 % under de senaste 24 timmarna. Den har minskat med 25,7 % den senaste veckan och nästan 50 % under den senaste månaden.

____

Läs mer:

– DYDX skjuter i höjden när protokollet ser att handelsvolymen är dubbelt så stor som Coinbase
– Cryptoverse & Busta Rhymes påpekar brister i Facebooks centraliserade system

– Decentralisering i krypto är ett svårt att mäta ideal
– Bekämpa reglering med decentralisering

– Topp 10 decentraliserade utbyten (DEX) 2021
– Varför DeFi inte alltid är så decentraliserat som du kanske tror

– DeFi är inte ett nytt koncept och är felbenämnt som decentraliserat – SEC-ordförande
– Det är så DAOs tar en större roll i DeFi- och NFT-sektorerna

Source link