De institutionella investerarnas främsta kryptobekymmer, Ray Dalio om Bitcoin-allokering + fler nyheter


Ray Dalio. Källa: En videoskärmdump, Youtube/ Principles av Ray Dalio

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Säkerhetsproblemet är det som håller institutionella investerare tillbaka från att investera i krypto och digitala tillgångar, fann en undersökning, som Bloomberg rapporterade. 79 % av de tillfrågade ser förvaring av tillgångar som den viktigaste faktorn om man ska investera i detta utrymme. Rapporten är gjord på uppdrag av Nickel Digital Asset Management, och involverade intervjuer med 50 förmögenhetsförvaltare och 50 institutionella investerare – som tillsammans förvaltar cirka 108,4 miljarder USD – i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Förenade Arabemiraten.
 • Den legendariske hedgefondförvaltaren Ray Dalio uttalade i en intervju med The Investors Podcast att han håller med miljardären Bill Millers förslag att 1%–2% är rätt allokering för bitcoin (BTC). Miller hade föreslagit att ”1% till 2% av din portfölj [should go to bitcoin], sedan om det går åt helvete, kommer du att klara dig. Om det går riktigt bra, som jag tror att det kommer att göra under de kommande 10 åren, då kommer du att vara glad att du ägde det.”
 • Kontantöverföringsföretag Penga gram Internationell (MGI) gjorde en strategisk minoritetsinvestering i kryptoväxlingsföretag Coinme, vilket ger den en ägarandel på 4 %. Affären kommer att avsluta Coinmes Series A-finansieringsrunda och hjälpa till att stödja internationell expansion tillsammans med andra tillväxtplaner.
 • amerikanska banken (BofA) analytiker Jason Kupferberg nedgraderad Western Union att underprestera från Köp på grund av strukturella problem relaterade till konkurrens från renodlade digitala remitteringsleverantörer och möjliga störande hot från nyare teknologier, rapporterade Benzinga.
 • CryptoSlam, en NFT-industridataaggregator, avslutade en finansieringsrunda på 9 miljoner USD ledd av riskkapitalföretag Animoca varumärken. Den nya finansieringen kommer att användas för en ”aggressiv” anställningsplan, plattformsexpansion för att stödja nya och befintliga blockkedjor och lansering av flera nya produkter, sa de.
 • Digital tillgångsbank och handelsplattform Sygnum samlade in 90 miljoner USD i en finansieringsrunda som värderade det till 800 miljoner USD. Företaget planerar att använda intäkterna för att utveckla nya erbjudanden, inklusive avkastningsgenererande produkter och kapitalförvaltningslösningar för institutionella kunder.
 • Mellanvaruprotokoll för infrastruktur Pocket Network har avslutat en strategisk runda på 10 miljoner USD ledd av Republikens huvudstad, RockTree Capital, Arrington huvudstad, och C² Ventures.
 • CryptoWire, en speciell affärsenhet (SBU) för leverantör av kryptostatistik TickerPlant, lanserade det första indiska kryptovalutaindexet kallat IC15 som kommer att övervaka världens 15 främsta kryptovalutor listade på globala börser, enligt India Today.
 • Stam, en B2B-betalnings- och finansieringsplattform för tillväxtmarknader, sa att den tog upp en ny skuldrunda på 40 miljoner USD. ”Detta är en av de första hybridskuldrundorna som kombinerar både fiat och stablecoins”, säger Amr Shady, VD för Tribal. Omgången finansieras av Partners for Growth och Stellar Development Foundation att hjälpa Tribal att utöka sina finansierings- och betalningstjänster för små och medelstora företag (SMB) till nya länder i Latinamerika, tillade företaget.

Skatter nyheter

 • En tjänsteman från det thailändska finansdepartementet uppgav att vinster från kryptohandel nu är föremål för en kapitalvinstskatt på 15 %, rapporterade Bangkok Post. Ministeriet rekommenderar investerare att identifiera sina inkomster från kryptovalutor när de lämnar in skatt i år för att undvika rättsliga påföljder.

Adoptionsnyheter

 • De Bahrains centralbank meddelade slutförandet av ett test med Onyx av bankjättens JPMorgan’s JPM Coin System, som tillät aluminiumsmältverk Aluminium Bahrain (ALBA) för att initiera realtidsbetalningar till sina USA-baserade motparter.
 • De främsta begärande användarna gjord av Airbnb VD Brian Chesky skulle möjliggöra kryptovalutabetalningar på plattformen. Även om han inte uttryckligen sa att plattformen skulle integrera krypto, sa han att de ”redan arbetar på några” av de efterfrågade produkterna och ”kommer att undersöka andra nu.”

NFTs nyheter

 • De Australian Open släpper en samling av 6 776 icke-fungibla tokens (NFT) som motsvarar små plotter på tennisturneringsbanans yta, tillsammans med en virtuell händelse för tävlingen på metaverse-plattformen Decentraland. Varje vinnande slag från turneringens 600 matcher kommer att motsvara en av samlingens NFT.

DeFi nyheter

 • webbläsare Opera tillkännagav ett samarbete med det decentraliserade internetföretaget dWeb Foundation över integrationen av det decentraliserade blockchain-domännamnssystemet, Handshake (HNS). Integrationen bör gå live under första halvåret 2022.

Spelnyheter

 • Esportsorganisation Team Vitality och blockchain-projektet Tezos (XTZ) tillkännagav ett partnerskap där Team Vitality-listor kommer att representera Tezos-varumärket inom e-sport och spel. Å andra sidan kommer Tezos att utbilda fansen om fördelarna med blockchain som en del av spelupplevelsen och visa upp dessa teknologiers framsteg.

Gruvnyheter

 • Hut 8 Gruvdrift uppgav att de bröt BTC 276 i december 2021 och att deras totala BTC-saldo som hålls i reserv är 5 518 per den 31 december 2021, en ökning med 97 % från föregående årsslut. Dessutom har de ökat sin totala hashfrekvens med 125 % jämfört med december 2020.
 • Kärnvetenskaplig meddelade att det bröt 1 044 BTC i december, 2 498 BTC under fjärde kvartalet och 5 769 BTC under helåret, vilket motsvarar ökningar på 313%, 235% och 350% jämfört med föregående år. I slutet av 2021 drev den en flotta på cirka 67 000 gruvarbetare för egen räkning, vilket representerade 6,6 Exahash (EH/s), och ytterligare 100 000 ASIC har kontrakterats för leverans 2022.

Nyheter om bluff

 • Arbix Finance, en granskad plattform för avkastningsodling, har varit flaggad som en ”rugpull” av kryptosäkerhetsföretag CertiK eftersom det enligt uppgift raderade sin webbplats, Twitter och Telegram-kanal och överförde 10 miljoner USD i insatt krypto.

Source link