DAO samlar in 4,6 miljoner USD för ”Liberation of Julian Assange”


Julian Assange. Källa: En videoskärmdump, Youtube/FRANCE24 engelska

En ny decentraliserad autonom organisation (DAO) kallad AssangeDAO samlar redan in miljoner för att bjuda på en icke-fungibel token (NFT) och hjälpa till Wikileaks grundaren Julian Assange i hans rättsliga försök att bli fri.

Hittills har DAO höjt ETH 1 623 (4,6 miljoner USD).

AssangeDAO stater att det är ”Standing for the Liberation of Julian Assange.” Denna grupp syftar till att samla in pengar för att hjälpa till med juridiska avgifter och kampanjer för att ”öka allmänhetens medvetenhet om det systemiska misslyckandet i våra rättssystem.”

På hemsidan står det:

”Vi, cypherpunkarna, samlar oss för en annan cypherpunks sak i nöd. […] AssangeDAO har för avsikt att skaffa kapital för att bjuda på Assanges NFT.”

Deras insats liknar och inspireras av FreeRossDAO bildades i början av december 2021 i ett försök att samla in pengar för att befria skaparen av den mörka webbmarknaden SilkesvägRoss Ulbricht.

Likaså började AssangeDAO skapa en Telegram-grupp den 10 december förra året – dagen då den amerikanska regeringen vann sin överklagan av en brittisk domstolsutslag som förhindrade Assanges utlämning till USA, sade gruppen. Snart gick Assanges bror Gabriel Shipton med och berättade för gruppen att WikiLeaks-grundaren arbetar på ett NFT-samarbete, som skulle auktioneras ut för att samla in pengar till hans kampanj.

Som rapporterats samarbetar den populära digitala artisten Pak med WikiLeaks-grundaren för att släppa en ny NFT-samling kallad ”Censored”. Insamlingen är planerad att gå live den 7 februari, vilket också är Assanges rättegångsdatum.

I januari förra året beslöt en domare att Assange inte skulle skickas till USA för att åtalas för spionage och hackning, men hon vägrade också borgen för honom, och påstod att Assange ”fortfarande har ett incitament att fly från dessa, ännu olösta, förfaranden. ”

Assange hade suttit fängslad i Belmarsh-fängelset i sydöstra London i 18 månader, vilket ledde till den domen efter att han vräkts från Ecuadors ambassad, där han sökte asyl i sju år.

____

Läs mer:
– DAO-formulär för att ”befria blockbuster” och bygga decentraliserad streamingtjänst
– Buterins moderledda 100 miljoner USD Genesi DAC väljer kryptospelplattform som sin första investering

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historien
– DAOs, tokeninnehavare kan möta nya skatteskulder, varnar PwC Report

Source link