DAO-formulär för att ”befria blockbuster” och bygga decentraliserad streamingtjänst


Källa: AdobeStock / MelissaMN

En ny decentraliserad autonom organisation (DAO) kallad BlockbusterDAO har bildats för att samla in 5 miljoner USD och förvärva den nedlagda filmuthyrningsverksamheten Blockbuster.

”Vårt uppdrag är att befria Blockbuster och bilda en DAO för att kollektivt styra varumärket när vi gör Blockbuster till den första DeFilm-streamingplattformen någonsin och en stöttepelare för både Web3-varumärkena och produkterna, men ett kraftpaket i filmindustrins framtid, ” projektet sa.

DAO, som tydligen är mindre än två dagar gammal, syftar till att köpa märket från sin nuvarande ägare Dish Network, som hade köpt det tillbaka 2011 för 320 miljoner USD och förvandlat det till en decentraliserad filmströmningstjänst.

”Det är dags att bygga ett massivt DeFilm-projekt som kommer att revolutionera det kreativa beslutsfattandet och finansieringen av film- och tv-industrin för alltid”, sa DAO och tillade att de skulle samla in pengar genom att sälja BlockbusterDAO icke-fungibla tokens (NFT) för 0,13 ethereum (ETH) (530 USD) per artikel.

Teamet noterade att de har valt målet på 5 miljoner USD för att kunna slå ut eventuella moterbjudanden eftersom en intresserad part redan har lagt fram ett erbjudande på 1,8 miljoner USD för varumärket.

Skulle DAO lyckas förvärva varumärket, skulle det utveckla en NFT-strategi för att finansiera aktiviteter som att köpa filmer från filmkretsen. Man planerar också att skapa en ”Movie Pass”-prenumerationsmodell, som tillåter prenumeranter att köpa upp till ett visst antal biobiljetter per månad för en månadsavgift, för sina ”DeFilm Streaming”-tjänster. Passen skulle vara ERC-20-polletter som har ett andrahandsvärde.

DAO hävdar också att, eftersom Blockbuster var ”en nyckelspelare” i videospelsindustrin, kan varumärket bli en stark plattform för blockchain-spel.

Som rapporterats ringde en annan DAO ConstitutionDAO utvecklades i mitten av november i ett försök att köpa en sällsynt, första upplaga av tryckt exemplar av den amerikanska konstitutionen. DAO lyckades samla in över 40 miljoner USD på mindre än en vecka men föll till kort i sitt bud.

____

Läs mer:

– OpenDAO:s SOS-token faller över 20 % efter sitt första språng på nästan 500 %
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historien
– DAOs, tokeninnehavare kan möta nya skatteskulder, varnar PwC Report

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022

Source link