Cryptoverse säger att kampen inte är över, men saker och ting kan bli ”stökigt”


Källa: En videoskärmdump, YouTube/CNBC Television

Crypto-förespråkare har lovat att fortsätta kämpa mot den kontroversiella lagen om infrastrukturinvesteringar och jobb, trots att USA:s president Joe Biden undertecknade lagen i lag på måndagen, vilket lämnade mycket elakade ”digital asset mäklare”-statusklausuler intakta.

Den amerikanska kryptogemenskapen hade kämpat i både senaten och kongressen för att ändra definitionen av ”mäklare” i lagförslaget, men dessa ansträngningar verkar nu ha varit förgäves – vilket innebär att gruvarbetare och nodoperatörer nu kunde tvingas göra komplicerad kryptoskatt beräkningar. Såvida inte statskassan bestämmer sig för att finjustera lagstiftningen.

I senaten rullar bollen redan, med de pro-kryptosenatorer Cynthia Lummis och Ron Wyden som medsponsrar ett utkast till ändring av lagen.

Om ändringen lyckas, skulle ändringen ta bort några av de mest problematiska klausulerna i lagen, och skulle uttryckligen utesluta kryptogruvarbetare, stakingdeltagare, blockchain-mjukvaruutvecklare och plånboksutvecklare från mäklarstatus. Detta skulle tillåta dem att undvika att lämna in uttömmande uppgifter till Internal Revenue Service (IRS).

På Twitter, Lummis lovat att ”Om du först inte lyckas,” skulle hon och andra pro-krypto lagstiftare försöka, försöka igen för att göra ändringar i lagen.

I ett pressmeddelande förklarade Wyden:

”Det är ytterst viktigt att skydda innovation i det digitala tillgångsutrymmet. Vårt lagförslag klargör att de nya rapporteringskraven inte gäller individer som utvecklar blockkedjeteknik och plånböcker. Detta kommer att skydda amerikansk innovation och samtidigt säkerställa att de som köper och säljer kryptovaluta betalar de skatter de redan är skyldiga.”

En triumferande Biden hade tidigare kallat lagförslaget för en ”blå krage för att återuppbygga Amerika” vid en undertecknandeceremoni i Vita huset i Washington DC, rapporterade Reuters.

I kommentarer som delas med Cryptonews.com, Bill Tulloh, ekonom vid Agorisk, en smart kontraktsplattform, kallade handlingen en ”uppvaknande till kryptoindustrin”, och hävdade att sektorn nu ”måste mobilisera för att ångra skadorna som orsakats av detta lagförslag och förhindra ytterligare skador i framtiden.”

Tulloh kallade handlingen för en ”hastat uttänkt och ogenomtänkt” lag, och tillade att ”kortsiktiga skatteintäkter inte bör kväva den takt av innovation och upptäckt som krävs för att en ung industri ska mogna.”

På en mer optimistisk ton, tillade ekonomen att Randall Quarles tillkännagivande att han kommer att avgå som förbundsstyrelsens guvernör ”ger president Biden möjligheten att nominera en kandidat som kan se längre på löftet om kryptohandel.”

Amber Ghaddar, medgrundare av AllianceBlock, ett företag som strävar efter att överbrygga klyftan mellan decentraliserad finans (DeFi) och traditionell finansiering, reflekterade att lagens mäklarklausuler ”delvis” var kryptogemenskapens ”fel för att inte ironiskt nog ”centralisera” våra ansträngningar för att inte bara lobba utan också förklara till nyckelintressenter hur våra protokoll fungerar.”

Ghaddar tipsade:

”Att arbeta i god tro med regeringar och tillsynsmyndigheter över hela världen är en nödvändighet. Vi är inte här för att smita från våra skatter eller tvätta pengar som vissa verkar tro. Jag är övertygad om att det finns en stor sannolikhet att vi kommer att se ändringar eller till och med fristående lagar som kommer att antas före 2024 [when the provisions are slated to come into force].”

Men hon tillade att ”passagen” av den nya lagen ”kan vara väldigt rörig för små investerare”, förklarar med följande exempel:

”Om en användare av DeFi eller självvårdande överför ett visst belopp från sin plånbok till börsen, kommer börsen att betrakta dollarbeloppet som skickas som en försäljning. Men den vet inte hur mycket klienten ursprungligen betalade för polletterna. Användaren kan sedan sluta med en överskattad 1099-B [tax form], vilket tvingar dem att faktiskt anlita en revisor eller manuellt stämma av.”

Lagen har utformats för att skapa jobb över hela USA genom att pumpa in miljarder USD till statliga och lokala regeringsstödda projekt som involverar reparation av vägar och bredbandsuppkoppling till internet.

____

Läs mer:
– ”Pernicious” rapporteringsklausul Irks US Crypto Industry as House Votes on Infra Bill
– US Infra Bill Provision kan tvinga kryptoanvändare att rapportera transaktioner över 10 000 USD

– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange Regulation
– Ripple Chief: USA riskerar ”kaos” genom att låta Kina vinna Blockchain Race

– DeFi-industrin måste ta itu med bristen på transparens, pseudonymitet: SEC-kommissionär
– Regulatorer kommer för DeFi Goose and its Golden Eggs

Source link