Crypto Paradigm Enters Citadel, JPMorgan Clients on Bitcoin Price + More News


Källa: iStock/danielvfung

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Global market maker Citadel Securities meddelade att riskkapitalbolaget Sequoia och kryptofokuserad investerare Paradigm har gjort en minoritetsinvestering på 1,15 miljarder USD i företaget. Citadel Securities ger både institutionella och icke-professionella investerare den likviditet de behöver för att utföra transaktioner över ett brett utbud av aktie- och ränteprodukter, sa de.
 • Endast 5% av kunderna tillfrågade JPMorgan Chase & Co. sa att de ser bitcoin (BTC) nå 100 000 USD före slutet av 2022, enligt Bloomberg. Mer än 40 %, dock, såg det över 60 000 USD, där det var ungefär två månader sedan innan det började sin senaste del av nedgångar.
 • Investment management företag Fidelity Investments Kanada tillkännagav planer på att lägga till en liten allokering till Fidelity Advantage Bitcoin ETF inom Fidelity All-in-One Growth ETF och Fidelity All-in-One Balanced ETF och motsvarande fondversioner, vilket bringar riskbetyget från ”låg till medium” till ”medium” . Beslutet togs för dess diversifieringsfördelar med potential att förbättra riskjusterad avkastning framöver, tillade de.
 • Spelarcentrerad handelsplattform för icke-fungibla token (NFT) över kedjan Lootex samlade in 9 miljoner USD för att arbeta på sin planerade metaverse marknadsplats, i en omgång ledd av Spartansk huvudstad, Infinity Ventures Crypto, LD Capital, och Akatsuki, per VentureBeat. När den är klar, skulle blockchain-metaverse-marknadsplatsen potentiellt tillåta spelare att handla och köpa föremål över flera blockkedjor.

Gruvnyheter

 • Luxor Technology Corporation sa att det har lanserat en ny tjänst för att köpa och sälja Bitcoin gruvmaskiner (ASICs) – Luxor ASIC Trading Desk. Genom sin nya affärslinje kommer Luxor att köpa och sälja specialiserad Bitcoin-gruvmaskinvara på uppdrag av Luxor-teamet, gruvarbetare och investerare.

Reglernyheter

 • De Indiens reservbank (RBI) skapade en ny avdelning för att identifiera utmaningar och möjligheter inom finansiell teknologi, särskilt kring kryptovaluta, enligt Quartz India. Den nya avdelningen har varit i drift sedan den 4 januari.

Skattenyheter

 • Thailands premiärminister Prayut Chan-o-cha instruerade skatteavdelningen att brainstorma frågan för att beräkna skatter på kryptoaffärer och ge förtydliganden för investerare och allmänheten, enligt Bangkok Post. Avdelningen har redan diskuterat med Bank of Thailand, den säkerhet och utbytesprovision, och den Thailands börs.

Juridiska nyheter

 • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) påstod att blockchain-baserad handelsplattform tNOLL brutit mot federala avslöjanderegler, bötfällt företaget med 800 000 USD och utfärdat ett upphörande som en del av en förlikning med företaget.
 • Kändis Kim Kardashian, boxaren Floyd Mayweather, och fd NBA stjärnan Paul Pierce stäms av en investerare som hävdar att trion samarbetat med Ethereum Max (EMAX) medgrundare Steve Gentile och Giovanni Perone för att pumpa priset på token och sedan dumpa dem, vilket lämnade genomsnittliga investerare som höll den (för det mesta värdelösa) väskan . Ethereum Max toppade till ett pris på 0,000000597636 USD den 31 maj 2021, innan det föll med mer än 80 % på 11 dagar.

Adoptionsnyheter

 • Andre Iguodala, trefaldig NBA-mästare och professionell basketspelare för Golden State Warriors, meddelat att han skulle ta en del av sin uppskattade årslön på 2,65 miljoner USD i BTC.

Utbyter nyheter

 • BitMEX utsåg Ivo Sauter till verkställande direktör för BitMEX-länk, en Schweiz-baserad affärslinje som erbjuder 24/7 kryptomäklartjänster och produkter. Ett av Sauters primära mål kommer att vara att utöka talangpoolen och bygga ett välrenommerat team av proffs i Schweiz.
 • Binance tillkännagav flera nya utnämningar för att stärka sin position i Samväldet av oberoende stater (CIS), Ryssland och Ukraina. Dessa är Olga Goncharova, som kommer att inneha befattningen som GR-direktör i Ryssland, och CIS, Vladimir Smerkis, som har utsetts till tjänsten som Binance-direktör i Ryssland, medan tjänsten som generaldirektör i Ukraina kommer att tas av Kirill. Khomyakov.
 • Blockchain interoperabilitetsprotokoll Komodo (KMD) sa att det kommer att introducera 13 protokoll i nästa version av AtomicDEX, erbjuder handelsstöd, plånboksstöd och flervägsbrygga.

Source link