Crypto.coms Super Bowl, Polygon’s Opera, åklagare ”städar” 100 miljoner euro i krypto + fler nyheter


Källa: Adobe/beatleoff

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Utbyter nyheter

  • Crypto.com kommer att köra sin första Super Bowl-reklam i februari, enligt Wall Street Journal. Utbytet kommer att dyka upp tillsammans med marknadsförare inklusive shopping-belöningsplattform Rakuten belöningar, operatör för sportvadslagning DraftKings Inc., Avokado från Mexiko, och Intuit Inc.s TurboTax.
  • Kraken meddelade att de har skaffat en infrastrukturplattform för kryptosatsning som kallas Utsatt. De kallade det ”en av de största affärerna i kryptons historia”, men de avslöjade inte villkoren för förvärvet.
  • Hausse sade att det expanderar till över 40 jurisdiktioner i Asien-Stillahavsområdet, Europa, Afrika och Latinamerika, vilket ger institutionella och privata investerare tillgång till dess likviditetspooler på totalt mer än 2 miljarder USD. Sedan den öppnade i november har börsen uppnått 24-timmars total handelsvolym på över 150 miljoner USD, tillade de.

Adoptionsnyheter

  • webbläsare Opera har meddelat en kommande webbläsarintegration med skalningsplattformen Ethereum (ETH). Polygon (MATIC). Integrationen kommer att ske under första kvartalet 2022 och kommer att ge Opera-användare tillgång till över 3 000 decentraliserade appar (dapps) i Polygon-nätverket i webbläsaren, medan den inbyggda Opera-kryptoplånboken också gör det möjligt för dem att handla med MATIC.

Juridiska nyheter

  • Åklagare i den tyska delstaten Hessen avlyssnade banken Bankhaus Scheich Wertpapierspezialist AG, en specialist på digitala tillgångar, för att ”städa” kryptovalutor värda cirka 100 miljoner euro (113 miljoner USD) som de beslagtog i ett brottmål mot tre droghandlare, enligt Bloomberg. Anti-cyberbrottsenheten hos Frankfurts allmänna åklagare och banken sa att de kommer att samarbeta i framtida brottmål för att återföra konfiskerade kryptovalutor på marknaderna.

Nyheter om investeringar

  • USA-baserad Manasquan Bank kommer att delta i Bakkt Holdings’ early adopter-program, som gör det möjligt för finansinstitutets kunder att köpa, sälja och hålla kryptovalutor. Projektet förväntas lanseras under andra kvartalet 2022, och plattformen kommer att ge en ingångspunkt för att adoptera kryptovalutor endast till Manasquan Banks privatkunder, som följs av bankens mobilapplikation.
  • El Salvador köpte BTC 21 (1 miljoner USD) för att markera den 21:a dagen i den sista månaden av det 21:a året av 2000-talet, president Nayib Bukele sa. Han sa att han gjorde köpet 21:21:21 och påpekade att El Salvadors landområde är 21 000 kvadratkilometer, med hänvisning till BTC:s utbud som är begränsat till 21 miljoner.
  • Decentraliserad renderingsmotor Render nätverk har tagit in 30 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av Multicoin Capital. Företaget sa att det kommer att samarbeta med Multicoin för att utöka nätverkets kapacitet för att driva allt från nästa generations NFT:er och uppslukande realtidsströmningsupplevelser till en marknadsplats för SDK-baserade mikrotjänster.

DeFi nyheter

  • Kryptofokuserad SEBA Bank söker bli vitlistad på Båge, den institutionella plattformen utvecklad av teamet bakom utlåningsprotokollet för decentraliserad finans (DeFi). Aave (AAVE). En representant från banken sa att den har sökt vitlistan för att göra det möjligt för sin kundkrets att få tillgång till Aave-plattformen i större utsträckning, och sa att ”[d]På grund av olika regulatoriska begränsningar i deras jurisdiktioner har SEBA:s institutionella kundkrets inte kunnat distribuera likviditet i stor skala i Aave förrän nu.”

NFTs nyheter

  • USA Nationella Basketförbundet (NBA) lag Golden State Warriors stjärnvakten Stephen Curry samarbetar med märket för sportkläder Under Armour på en icke-fungibel token (NFT) droppe för att fira sitt nya rekord som NBA:s bästa trepoängsskytt genom tiderna. Kollektionen kommer att innehålla 2 974 NFT, vardera prissatt 333 USD, som är digitala kopior av de Under Armour-tillverkade sneakers Curry Flow 9 som Curry bar när han slog NBA-legendaren Ray Allens rekord den 14 december.

Source link