Crypto.com stänger av uttag efter ”obehörig aktivitet”


Källa: AdobeStock / piter2121

Stor kryptoplattform Crypto.com tillfälligt avbrutna uttag idag på grund av ”obehörig aktivitet” på ”ett litet antal” användarkonton.

Uppdateringen från Crypto.com följde användarrapporter från tidigare idag om ovanlig aktivitet i kedjan från plånböcker som tillhör denna plattform.

Rapporterna bekräftades av Crypto.com i en tweet runt 04:45 UTC på måndagsmorgonen, ordspråk ”Vi har ett litet antal användare som rapporterar misstänkt aktivitet på sina konton.” Tweeten tillade att uttag kommer att pausas och att ”alla pengar är säkra.”

Som svar på tweeten hävdade flera användare att deras konton hade hackats med pengar som saknas. Bland dem var en användare som hävdade att ha förlorat ETH 4.28 och sagt att de ”stals från ingenstans.”

Crypto.com hänvisade tillbaka till sitt Twitter-uttalande när det nåddes för kommentar av Cryptonews.com.

Den misstänkta aktiviteten påpekades även av dogecoin (DOGE)-skaparen Billy Markus med Twitter-användarnamnet Shibetoshi Nakamoto, som på måndagsmorgonen skrev ”Jag ser udda aktivitet på en av Ethereums heta plånböcker på Crypto.com.”

Enligt en uppdatering från företaget runt 13:00 UTC förbättrades säkerheten på alla konton av ”ett överflöd av försiktighet.” Specifikt kräver detta att användarna loggar in på sin app igen och byter konton och återställer sin 2-faktors identifiering.

I en uppdatering publicerad 17:42 UTC, sa Crypto.com att uttag har återställts, och upprepade att ”alla medel är säkra.” ”Det kommer att ta tid att rensa eftersläpningarna. Vi uppskattar ditt tålamod”, tillade företaget.

____
Läs mer:
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– 1B kryptoanvändare, vänligare regler, länder som antar krypto – Crypto.coms 2022 prognoser
– Crypto.com för att öka amerikansk närvaro med en affär på 216 miljoner USD

___
(Uppdaterad kl. 14:08 UTC med ett svar från Crypto.com. Uppdaterat kl. 17:56 UTC: uppdateringar genom hela texten.)

Source link