CRO-rallyn som Crypto.com får 700 miljoner USD Arena Deal


Källa: Crypto.com

Crypto.com-mynt (CRO) har hoppat nästan 10% på en dag, efter nyheten om att kryptoplattformen med huvudkontor i Singapore Crypto.com har tecknat ett avtal med sport- och liveunderhållningsgruppen AEG för att säkra namnrättigheterna för de berömda häftklammercenter.

Klockan 8:43 UTC handlades CRO till 0,458 USD, efter att ha ökat med 9 % på en dag. Sammantaget har den ökat med nästan 30 % den senaste veckan.

CRO 24h prisdiagram. Källa: CoinGecko.com

Staples Center är den Los Angeles-baserade arenan som är känd för att vara värd för högprofilerade sportevenemang och shower inklusive hemmamatcher för NBA lag Los Angeles Lakers och LA Clippers. Som en del av avtalet, som träder i kraft den 25 december, kommer anläggningen med 20 000 platser att döpas om Crypto.com Arena.

Utöver detta kommer Crypto.com att bli den officiella kryptoplattformspartnern för de två sidorna, sa plattformen.

Specialiserad branschtidning Front Office Sports uppskattningar att namnrättsavtalet tar värdet av liknande kontrakt till en ny nivå, med NBA-analytiker bekräftande det tros vara den dyraste amerikanska affären för namnrättigheter för mötesplatser i historien.

Med ett uppskattat värde på 700 miljoner USD för en 20-årsperiod överstiger kontraktet avsevärt värdet av en affär undertecknad av kryptobörs FTX för att säkra namnrättigheterna för den Miami-baserade arenan som tidigare var känd som American Airlines Arena, värderat till 135 MUSD för en period av 19 år.

För att starta partnerskapet, sade uttalandet, kommer AEG och Crypto.com att avslöja den nya logotypen och andra varumärkestillgångar, som inkluderar den interna arenan för Crypto.com Arena på juldagen, när Los Angeles Lakers är värd för Brooklyn Nets . Samtidigt kommer all lokalens yttre skyltning att bytas ut i juni 2022.

Kris Marszalek, medgrundare och VD för Crypto.com, sa att företaget ”investerar långsiktigt i den här staden, med början på Crypto.com Arena i hjärtat av centrum, och använder vår plattform på nya och kreativa sätt så att kryptovaluta kan driva framtiden för sport, underhållning och teknik i världsklass för fans i LA och runt om i världen.”

I september tillkännagav Crypto.com sitt första officiella partnerskap med ett NBA-lag, the Philadelphia 76ers.

Crypto.com hävdar att de har mer än 10 miljoner kunder. Los Angeles-expansionen är en del av företagets pågående strävan att öka sitt globala erkännande som inkluderar en nyligen avslöjad reklamkampanj på 100 miljoner USD med den Oscar-belönade skådespelaren Matt Damon.

____

Läs mer:
– Crypto.com blir Formel 1-invignings-, global- och NFT-partner
– Crypto.com siktar på att nå 100 miljoner användarmål år 2023 när CRO ökar

– Crypto.coms CRO fördubblas på nyheter om plötsliga massiva brännskador
– Regulatory Kaleidoscope Challenges Crypto Industry – Crypto.com CCO

– FTX ger ett erbjudande på 210 miljoner USD inom e-sport
– Kändisar måste undvika att lura oerfarna kryptoinvesterare

Source link