CREAM-priset faller efter nyheter om stigande utbud


Källa: AdobeStock/milkovasa

Det decentraliserade låneprotokollet Cream Finances infödda token har fallit av en klippa efter nyheten att projektet syftar till att öka CREAMs utbud för att kompensera användare som drabbats av det senaste hacket.

Klockan 9:46 UTC måndag morgon handlas CREAM för 50,23 USD per mynt, en nedgång med 10,8 % under de senaste 24 timmarna. Det är också ned 45,3 % på en vecka och med 86,5 % jämfört med sin rekordhögsta nivå på 317 USD som registrerades tidigare i år i februari, enligt data från CoinGecko.

CREAM 7-dagars prisdiagram. Källa: CoinGecko.com

I slutet av oktober var Cream Finance målet för en exploatering som dränerade över 130 miljoner USD i medel från projektets kassa. Efter hacket sjönk CREAM till 111,61 USD och sjönk med nästan 30 %. Dessförinnan hade projektet drabbats av ytterligare en attack i augusti förra året och förlorade pengar till ett värde av över 25 miljoner USD.

För att kompensera offren för den senaste attacken, siktar Cream Finance på att använda nya CREAM-tokens från sin skattkammare, vilket kommer att öka projektets cirkulerande utbud med mer än 2x.

”Vi kommer att distribuera 1 453 415 CREAM-tokens till berörda användare. Vi använder återstående CREAM-tokens inom statskassan och tar bort projektteamets återstående CREAM-tokenallokering. Det kommer inte att finnas några ytterligare CREAM-tilldelningar till teamet”, sa projektet.

Från och med nu har CREAM ett cirkulerande utbud på 766 534, enligt CoinGecko.

Samtidigt, trots att CREAM sjunkit med tvåsiffriga procentsatser, har andra digitala tillgångar återupptagit sin uppåtgående rörelse. Noterbart har bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) rört sig högre och ökat med över 2% under de senaste 24 timmarna.

____

Läs mer:

– Cream Finance utsätts för ytterligare ett utnyttjande när angriparen springer iväg med 100 miljoner USD+
– Cream Finance drabbas av 25 miljoner USD snabblånsattack

– DeFi-industrin måste ta itu med bristen på transparens, pseudonymitet: SEC-kommissionär
– Aktuell cykel mindre spekulativ, användare som går bortom Bitcoin och Ethereum – CoinbaseSource link