ConstitutionDAO kommer att stängas, ”Projektet har gått sin gång”


Källa: AdobeStock / Vittaya_25

De ConstitutionDAO teamet har avslöjat sin plan att lägga ner gruppen efter att ha misslyckats med att vinna auktionen för en sällsynt kopia av den amerikanska konstitutionen på auktionshuset Sotheby’s.

Efter att ha utforskat flera alternativ för vad som kunde ha varit vägen framåt, samt sått förvirring och ilska bland samhället, har gruppen kommit fram till att det är bäst att hålla fast vid den ursprungliga planen ifall de förlorade budet: återbetalning av bidragsgivare. Enligt deras hemsida, ”tror vi att det här projektet har gått sin gång.”

”Vi har bestämt att bygga och underhålla ett pågående projekt inte är något som vi som ett kärnteam kan stödja, med tanke på de tekniska och administrativa kraven för att göra det ordentligt”, står det på DAO:s hemsida.

Organiserad som en decentraliserad autonom organisation (DAO), bildades ConstitutionDAO för att slå samman medel i ett försök att bjuda på en första upplaga av den amerikanska konstitutionen.

Gruppen lyckades samla in ethereum (ETH) till ett värde av över 47 miljoner USD på mindre än en vecka men blev överbjudna av hedgefondförvaltaren och Citadel LLC VD Ken Griffin. Men efter att ha förlorat i auktionen började det gå söderut för DAO.

Inledningsvis beviljades bidragsgivarna en ”styrningstoken” kallad PEOPLE med en hastighet av 1 miljon tokens per donerad ETH 1. Om gruppen hade vunnit, skulle polletterna ha fördelat styrningen mellan bidragsgivarna, vilket gör det möjligt för dem att rösta om beslut som rör bevarande och visning av dokumentet.

Men när DAO förlorade meddelade administratörerna att de går bort från PEOPLE-token till en ny, ännu inte skapad token som heter ”We the People” (WTP). ”Vi skaffade inte konstitutionen och PEOPLEs uttryckliga anledning att existera har nu gått sin väg”, sa via Discord Liminal Warmth, en kärnbidragsgivare.

Tillkännagivandet ledde till en våg av försäljningar, vilket resulterade i att PEOPLE-tokenen rasade till nära noll. Denna ilska och förvirring spred sig bland samhället, som hävdade att teamet inte erbjöd tillräcklig förklaring till deras handlingar.

Följaktligen beslutade DAO att ”återgå till den ursprungliga planen” och fortsätta med återbetalning.

”En av anledningarna till denna återgång till den tidigare planen är att beslutet att lansera en ny token och en ny styrningstoken (den tidigare diskuterade WTP-token) kräver noggrant övervägande, tid för att införliva mer community-feedback och genomtänkt planering kring tekniken och strukturen för den styrningen”, sa en administratör i DAO:s discord-server.

Det kommer inte att finnas någon tidsgräns för att begära återbetalning.

Samtidigt var försöket ”den största crowdfunden för ett fysiskt objekt som vi är medvetna om” i ”krypto eller fiat”, som administratörerna hävdar. Trots avstängning uppnådde ConstitutionDAO utan tvekan en milstolpe genom att bekanta fler människor med koncept som DAO och Ethereum.

____

Läs mer:

– Silverfoder finns i överflöd när konstitution DAO kommer till korta i Sotheby’s-bud på 47 miljoner USD
– Med över 40 miljoner USD insamlade är DAO på väg att köpa en kopia av USA:s konstitution

– Sotheby’s Bored Ape NFT-auktion lockar nästan 20 miljoner USD i bud
– Det är så DAOs tar en större roll i DeFi- och NFT-sektorerna

– Varför DAO är viktigt för digital konst
– Varför DAOs & Token-baserad styrning är en fantasiSource link