Colorados Crypto Move, Reseregel och TRUST, Kriminella valar, Inflation i Storbritannien + fler nyheter


Colorados guvernör Jared Polis. Källa: En videoskärmdump, Youtube/CNBC Television

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Adoptionsnyheter

 • Den amerikanska delstaten Colorado kan börja acceptera krypto för betalning av skatter redan i sommar, sa Colorados guvernör Jared Polis till CNBC på tisdagen. Guvernören har redan undertecknat statens Digital Token Act och sa att de ”förväntar sig att acceptera krypto i sommar” för skatter och andra statliga avgifter, även om han noterade att betalningarna kommer att konverteras till amerikanska dollar innan staten fick dem. ”Crypto , såväl som distribuerade redovisningar passar i stort sett in i hur vi ser på saker här i Colorado, säger guvernör Polis.

Reglernyheter

 • En grupp stora kryptoföretag, som t.ex Ankring, Bitgo, BlockFi, Cirkel, Myntbas, Tvillingarna, Kraken, och mer, tillkännagav lanseringen av Travel Rule Universal Solution Technology (TRUST), en lösning utformad för att uppfylla ett krav som kallas reseregeln samtidigt som de skyddar säkerheten och integriteten för sina kunder, sa de. Lösningen inkluderar redan välkända medlemmar över hela branschen i USA, medan den globala expansionen kommer att följa ”inom kort”, tillade de.
 • USA:s kongressledamot Josh Gotthiemer släppte ett diskussionsutkast till ”Stablecoin Innovation and Protection Act of 2022”, lagstiftning fokuserad på att definiera kvalificerade stablecoins, skära ut kvalificerade stablecoins från mer flyktiga kryptotillgångar och sätta lämpliga skydd på plats för konsumenter och investerare. Om den antas kommer lagen att hjälpa till att minska risken för instabilitet på finansmarknaden och skydda konsumenterna genom att tillhandahålla Kontoret för kontrollören av valutan (OCC) med primär tillsynsmyndighet över alla typer av stablecoin-utgivare, enligt senatorn.

Brottsnyheter

 • 4 068 brottslingar valar hålla över 25 miljarder USD i krypto från en mängd olagliga källor, blockchain-analysföretag Kedjeanalys rapporterad. En kriminell val är en privat plånbok som innehar 1 miljon USD eller mer i krypto som har fått mer än 10 % av sina pengar från otillåtna adresser – och dessa representerar 3,7 % av all krypto. valar. Medan stulna medel dominerar övergripande kriminella balanser, är darknet-marknader den största källan till olagliga medel som skickas till kriminella valar, följt av bedrägerier på andra plats och stulna medel tredje, sade rapporten.

Ekonominyheter

 • Inflationen i Storbritannien ökade till den högsta nivån på tre decennier i januari, rapporterade The Guardian. De Kontoret för nationell statistik (ONS) sa att inflationsmåttet för konsumentprisindex (KPI) ökade till 5,5 % i januari från 5,4 % en månad tidigare, drivet av priserna på kläder, skor och möbler. Stadsekonomer hade förutspått att inflationen skulle ligga kvar på 5,4 %. ONS sa att inflationen senast var högre i mars 1992, då den låg på 7,1 %.

Utbyter nyheter

 • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) undersöker förhållandet mellan kryptoutbyte Binance.US och två marknadsgaranter, Sigma Chain AG och Merit Peak Ltd, rapporterade Wall Street Journal och citerade icke namngivna källor. Ett fokusområde för tillsynsmyndigheter är hur Binance.US avslöjade för kunderna sina kopplingar till handelsföretagen, säger källorna.
 • Myntbas introducerade en ny funktion som tillåter användare i Mexiko att ta ut krypton som de får på över 37 000 platser över hela landet. Tjänsten kommer att vara gratis fram till den 31 mars, varefter kunderna kommer att debiteras en hemlig nominell avgift.

NFTs nyheter

 • Betalningsbehandlare PayPal ändrade villkoren för sitt säljarskyddsprogram som fokuserar på säljare för att ta hänsyn till transaktioner på mer än 10 000 USD som involverar icke-fungibla tokens (NFT) så att de blir ”icke kvalificerade för skydd”. Policyn träder i kraft den 21 mars.
 • Digitalt underhållningsföretag Animoca varumärken och schackbranschens service Spela Magnus Group tillkännagav ett partnerskap för att föra PMG:s Meltwater Champions Chess Tour in i metaversen.

Nyheter om investeringar

 • Riskkapitalinvesteringar (VC) i blockchain/krypto i Latinamerika nådde 653 miljoner USD 2021, upp från 68 miljoner USD 2020, parallellt med ett ökande konsumentintresse för digitala tillgångar och decentraliserad finans (DeFi), sa Association for Private Capital Investments in Latin America (LAVCA). Kapitalet var koncentrerat till konsumentinriktade tillgångsbörser och handelsplattformar för detaljhandel, men investerare började också stödja business-to-business-plattformar under första kvartalet 2022, tillade de.
 • Kryptoföretag Eldblock förvärvade betalningsteknikplattform Första digitala för 100 miljoner USD. Detta nya förvärv är tänkt att hjälpa till att stödja och växa deras betalningsutbud genom att tillåta betaltjänstleverantörer och inlösare att acceptera betalningar och göra utbetalningar i digitala valutor, tillade de.
 • Digitalt tillgångsföretag Castle Island Ventures samlade in 250 miljoner USD – det största beloppet någonsin av det fyra år gamla företaget som grundades av Trohet alumnerna Nic Carter och Matt Walsh – för att rikta in sig på startups som är involverade i att bygga monetära nätverk, finansiella tjänster och internetarkitektur som Web3, rapporterade Bloomberg. Investerare i Castle Island Ventures III-fonden inkluderar donationer, kapitalförvaltare och familjekontor.
 • Decentraliserat orderboksbyte Dexalot samlade in 7 miljoner USD i finansiering ledd av Lavins (AVAX) Blizzard Fund. Projektet syftar till att erbjuda ett alternativ till befintliga Automated Market Maker-lösningar.
 • Spelstart Banger spel samlade in 10 miljoner euro (11,36 miljoner USD) i en omgång som inkluderade strikta biljettstorleksbegränsningar för att undvika dominans av en enskild stor investerare. Plattformen syftar till att förena hela spelekosystemet med metaverse, krypto, VR, etc. till en enda upplevelse.
 • Web3-datastart Slå samman har tagit in 3,7 MUSD i en finansieringsrunda till en värdering av 39 MUSD. Projektet bygger en datamarknadsplats och tillhörande betalningsskenor för nya datadelningsenheter som kallas dataförbund, som försöker utnyttja förändringar i integritet.
 • Ethereum (ETH) plånbok Regnbåge tillkännagav 18 miljoner USD i serie A-finansiering ledd av riskkapitalföretag Seven Seven Six. Dessutom lanserar företaget den offentliga betaversionen av sin Android-app.

DeFi nyheter

 • Decentraliserad lagringslösning Filecoin (FIL) och Polygon Studios tillkännagav ett samarbete där de har utvecklat handledningar, integrationsstipendier och hackathons som syftar till att hjälpa utvecklare och NFT-projekt i Polygon-nätverket (MATIC) att integrera med peer-to-peer-protokoll InterPlanetary filsystem (IPFS) och Filecoin.

Plånbok nyheter

 • Krypteringsmotor Evervault lanserade en ny prenumerationstjänst för att hålla kryptoplånbokens fröfraser säkra, kallad 121824 (uttalas ”tolv, arton, tjugofyra”), uppkallad efter de vanligaste längderna av fröfraser. Tjänsten kan nås från den nya webbplatsen 121824.com och kostar 1 USD per plånbok i månaden eller 10 USD per plånbok och år.

Karriärnyheter

 • Stort kryptoutbyte Myntbas anlitade Scott Bauguess, tidigare biträdande chefsekonom vid US SEC, att fungera som deras VP för global regulatory policy. Bauguess lovade att engagera sig med vakthundar och skapa en ”säker, effektiv och effektiv reglering av digitala tillgångar.”

Source link