Cryptocurrency data provider Mynt Statistik har höjt $6 miljoner i Serie A, med deltagande från Fidelity Investments och Coinbase Ventures.

Ledd av Highland Capital Partners, Mynt Statistik meddelade torsdag omgången hade även emot placeringar från Communitas Kapital, Avon Ventures, Raptor-Gruppen, Digital Valuta Koncernen (DCG), Castle Island Ventures och Gemensam Fond.

Baserat i Boston, Mynt Statistik sa att höjningen kommer att bidra till att utöka sitt erbjudande och team. Företaget, som erbjuder analytics på öppen källkod blockchain data för institutionella kunder, som sa att de hade också avsatt medel för att förbättra datamängder.

Bildades 1988, Highland Capital Partners är ett tidigt skede i investeringsfonder med en portfölj av 271 företag, och har länge haft ett fokus på tech, som är en hjälpare för dot.com eran sökmotor Ask Jeeves. Det ledde $27 miljoner av Serie A för Bitvis och deltog i Mynt Statistik’ $1,9 miljoner frö runt 2019.

Sean Domare, rektor på Highland Capital, sa att det var absolut nödvändigt att kvaliteten på data i crypto förbättra nu att traditionella investerare är på väg in i den digitala tillgången utrymme.

“Finansiella institut kräver ren och öppen data för att fatta beslut. Samma krav finns för Bitcoin och andra cryptoassets som har vuxit fram under det senaste decenniet,” sade han. “Det är klart att Mynt Statistik är den främsta destinationen för nätverk och data.”

Mynt Statistik VD Tim Rice sade att hans företag redan följer strikta due diligence – processer-för att uppfylla de krav som ställs av sina kunder – innebar att de var i bästa möjliga position för att tillgodose en allt mer institutionella utrymme.

Företaget grundades år 2017 med Ris, Slottet på Ön s Nic Carter och Igår Nokhrin.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link