Coinbase pulls köpinstruktioner för tre mynt bland mattdragningsvarningar


Källa: AdobeStock / photo_gonzo

USA:s kryptobörs Myntbas har beslutat att skrota instruktionerna om hur man köper minst tre kryptotokens efter uppkomsten av varningar om ruggning av ruggar som indikerar att investerarnas cybersäkerhet och fonder var i fara.

Rug pulls inträffar när kryptoutvecklare oväntat släpper ett projekt och tar med sig sina investerares medel.

Jaclyn Sales, en talesman för Coinbase, berättade för Reuters att länkarna togs bort från kryptobörsens webbplats efter att de uppmärksammats denna vecka av Reuters. Det skulle också finnas en uppgradering av skyddsåtgärder på dess automatiskt skapade webbsidor, sa hon.

Försäljningen sa att sidorna utvecklades automatiskt baserat på information från kryptomarknadsdataleverantören CoinMarketCap. Å sin sida kommenterade CoinMarketCap att det inte hade någon kunskap om sidorna som presenterades av Coinbase. Shaun Heng, Vice President för tillväxt och verksamhet på datasajten, citeras för att säga att det inte fanns något partnerskap mellan CoinMarketCap och Coinbase.

I ett uttalande sa Coinbase att man, i förhållande till den senaste incidenten, har bestämt sig för att ”bygga en mer robust ansvarsfriskrivning för sidorna som automatiskt skapas” och även utveckla ”en process för att ta bort alla andra sidor som CoinMarketCap har flaggad som potentiellt bedrägeri”.

En av sidorna som tagits bort av Coinbase innehöll DeFi100 och riktade börsens användare till CoinMarketCap för att kontrollera var den kunde köpas. Dataleverantören har flaggat projektet med en varning som säger att ”flera rapporter” har mottagits som hävdar ”att det här projektet har avslutats som en bluff.”

De andra två projekten är Mercenary och SQUID, det senare har fått sitt namn efter den populära Netflix-serien Bläckfiskspel.

Reuters-artikeln säger att mynten bara var med på sidor som erbjuder investeringstips och inte listade eller tillgängliga för köp via Coinbases app eller plånbok. Genom att kontrollera vart och ett av de tre mynten på sin webbplats, säger börsen att inget av dem stöds.

Tidigare denna månad kritiserade vissa handlare redan börsen för några av dess noteringsbeslut. En välkänd kryptohandlare, analytiker och podcaster Cobie twittrade det, av möjliggör överföringar för kryptor som t.ex Pawtocol (UPI), Coinbase stödde faktiskt vad som uppgick till ”en erosiv attack för att minska kvaliteten och förtroendet för industrin”. Klockan 11:09 UTC på fredagsmorgonen hade UPI ett börsvärde på 24 miljoner USD, per CoinMarketCap.com-data.

____

Läs mer:
– SQUID-token stiger igen trots tidigare kollaps, Binance-utredning
– ”Bredare utbud” av institutioner som söker kryptoexponering bortom bara Bitcoin – Coinbase
– Coinbase ger en förhandsvisning av sin NFT-plattform, Reddit testar NFT-profilbildsfunktion

– 5 kryptohandelsplattformar och 1 DAO är inställda på att sända annonser under Super Bowl
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Politisk myntbas

– NFT Infrastructure Moves: OpenSea förvärvar Dharma, Coinbase samarbetar med Mastercard
– Coinbase lanserar kryptoderivat i USA, medan lagstiftare uppmanar CFTC att förstärka kryptoregleringen

Source link