Coinbase för att komprimera handelsavgifter mitt i ökande konkurrens


Källa: AdobeStock / Iryna Budanova

USA:s kryptobörs Myntbas satsar på en komprimering av handelsavgifterna som en del av företagets strävan mot att diversifiera sig från handelsavgifter och mot att i allt högre grad förlita sig på intäkter från prenumerationstjänster.

Kompressionen av handelsavgiften kommer att sjunka ”någon gång”, sa Emilie Choi, VD och Chief Operating Officer på Coinbase under en Goldman Sachs US Financial Services Conference igår, enligt Bloomberg.

Företaget ”gjorde de rätta investeringarna och prenumerationstjänsterna för att komma till den plats där det inte borde vara så mycket av en oro på längre sikt”, hävdade hon.

Choi noterade att ”vi har inte sett den faktiska komprimeringen. Vi har ännu inte ändrat vår avgiftsstruktur på detaljhandelssidan, liksom att ”konsumenter är mer än villiga att betala en viss avgiftsprocent för de tjänster vi erbjuder, särskilt säkerheten.”

Handelsavgifter representerar majoriteten av börsens intäkter, men den höga prisvolatiliteten som är inneboende i de flesta kryptovalutor gör sådana avgifter till en instabil inkomstkälla.

Den ökande marknadskonkurrensen mellan börser är också en viktig faktor som kan få Coinbase att så småningom minska sina handelsavgifter, enligt branschobservatörer.

Coinbases stora konkurrenter är beroende av varierande avgifter. Kraken säger att det tar ut en avgift när en användares beställning utförs, från 0 % till 0,26 % av det totala värdet av den gjorda beställningen. Crypto.com erbjuder sina kunder på ingångsnivå en producentavgift på 0,4 % och en producentavgift på 0,4 %. För Coinbase-användare på ingångsnivå tillkommer en taravgift på 0,5 % och en skaparavgift på 0,5 %.

Samtidigt representerar det senaste uttalandet en helomvändning på Coinbases hållning från bara några månader sedan. I maj förra året sa kryptoväxlingsjätten att den inte hade för avsikt att gå tå till tå med sina största rivaler när det gäller avgifter, utan istället ville stärka antalet användare till så högt som 9 miljoner i slutet av räkenskapsåret genom att locka kryptoinvesterare .

”Vi är inte fokuserade på att konkurrera med avgifter. Vi försöker inte ens vinna på avgifter. Vi försöker vinna på att vara den mest pålitliga, enklaste att använda”, förklarade Alesia Haas, finanschef på Coinbase, under en resultatkonferens för första kvartalet 2021.

____

Läs mer:

– Coinbase förvärvar BRD för att ”föra decentralisering” till fler människor, BRD skjuter i höjden 724 %
– Adidas Originals & Coinbase Strike Partnership, men håll detaljerna vaga

– 1,5 % av Coinbase-användarna går med i NFT-väntelistan på en dag
– Minst 6 000 Coinbase-kunder rånade i våras, Exchange ersätter förluster

– Coinbase-användare som delar kryptoportföljer, ETF:er i USA och Indien + fler nyheter
– Gråskala inleder officiellt Bitcoin ETF-resa, Facebook Piloter Novi med Coinbase + fler nyheterSource link