Coinbase erbjuder DeFi Yield-produkt till användare i 70 länder


Källa: AdobeStock / nikkimeel

I ett försök att göra decentraliserad finansiering (DeFi) mer tillgänglig för sina kunder, har en stor amerikansk kryptobörs Myntbas säger att det gör det möjligt för användare i 70 länder att köpa en DeFi-avkastningsprodukt med deras DAI-kryptoinnehav.

Utbytet gör DeFi ”mer kundvänligt och tillgängligt”, eftersom ”berättigade användare nu kommer att kunna få tillgång till de attraktiva avkastningarna av DeFi från bekvämligheten av deras Coinbase-konto med bara några få tryck och utan nätverksavgifter,” sa börsen. i ett uttalande och tillägger:

”Från och med idag kommer du att kunna tjäna DeFi-avkastning på Dai, ett stabilt mynt som är designat för att knytas till den amerikanska dollarn.”

Coinbase säger att den senaste lanseringen bara markerar början på dess globala expansion till DeFi, och utbytet kommer att fortsätta ”att utforska sätt” för att låta kunderna använda ”ett bredare utbud av tillgångar och ett större antal DeFi-protokoll.”

Listan över de 70 länder där Coinbases kunder kommer att få köpa DeFi-avkastningsprodukten inkluderar Storbritannien, Tyskland och Spanien, men inte USA, enligt börsen.

Coinbase säger att när deras kunder väljer att tjäna en DeFi-avkastning, kommer deras DAI att deponeras i Sammansatt finansiering (COMP), ett av de stora DeFi-protokollen.

Den erbjudna årliga procentuella avkastningen (APY) ”varierar baserat på priserna från Compound och kommer automatiskt att uppdateras för att återspegla förändringar på marknaden. Compounds priser är varierande – som ett exempel, under oktober månad, fluktuerade APY för att leverera DAI mellan 2,83% och 5,39%,” sa uttalandet.

Den senaste utvecklingen kommer efter att amerikanska tillsynsmyndigheter tidigare i år skrotade Coinbases planer på att erbjuda Lend, en annan intressegenererande produkt, till sina kunder. I september förra året US Securities Exchange Commission (SEC) hotade att stämma börsen om Coinbase gjorde det möjligt för sina användare att investera i Lend som skulle erbjuda en avkastning på 4%, rapporterar Bloomberg.

Alesia Haas, finanschef på Coinbase, sa i ett kongressvittnesmål förra onsdagen att företaget fortfarande ”inte har klarhet om varför vår produkt inte fick fortsätta.”

____

Läs mer:

– Coinbase för att komprimera handelsavgifter mitt i ökande konkurrens
– Coinbase förvärvar BRD för att ”föra decentralisering” till fler människor, BRD skjuter i höjden 724 %

– Adidas Originals & Coinbase Strike Partnership, men håll detaljerna vaga
– Coinbase-användare som delar kryptoportföljer, ETF:er i USA och Indien + fler nyheter

– US domstol tipsar IRS kan ha brutit mot Coinbase-användarens integritetsrättigheter vid skatterevision
– Upptagen dag för Ledger när det tillkännager Crypto Debet Card, NFT, Coinbase och FTX NewsSource link