Coinbase-användare som delar kryptoportföljer, ETF:er i USA och Indien + fler nyheter


Källa: AdobeStock/monticelllo

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Utbyter nyheter

 • Myntbas har meddelat att det kommer att tillåta användare att enkelt dela information om sina kryptoinnehav och portfölj med sitt privata eller sociala nätverk. Användare kan dela sin kryptoportföljs allokeringsprocent (men inte totala saldon) med andra, samt tillgångssidor om krypton de äger, för att kunna lära av varandra.

Investeringsnyheter

 • Kapitalförvaltare VanEck lanserar sin bitcoin (BTC) terminsbörshandlade fond (ETF). Tillgången kommer att börja handlas på Chicago Board Options Exchange (CBOE) under tickern XBTF.
 • De Securities and Exchange Board of India (SEBI), Indiens värdepapperstillsynsmyndighet, har godkänt Invesco CoinShares Global Blockchain ETF, per lokalt medium Mint. Fonderbjudandet öppnar den 24 november och stänger den 8 december.
 • Kryptoföretag Galaxy DigitalTredje kvartalets intäkter steg till 517 miljoner USD, en ökning med 1 146 % från de 41,5 miljoner USD som företaget gjorde under 2020:s tredje kvartal. Galaxy sa dessutom att den preliminära inkomsten för fjärde kvartalet i år för närvarande ligger på cirka 400 miljoner USD för perioden 30 september till 12 november, med en rapporterad 1,2 miljarder USD hittills till 30 september.
 • Utgivare av USD Coin (USDC) Cirkel är ute efter att stärka sin närvaro på asiatiska marknader, enligt Circles vd Jeremy Allaires intervju med Bloomberg. Företaget håller också på att inrätta en investeringsgren som heter Circle Ventures, och dess första investering kommer att fokusera på ett stabilt mynt i japansk yen.
 • Riskkapitalbolag Paradigm har tillkännagett en ny riskfond på 2,5 miljarder USD för kryptoföretag och protokoll, som kommer att fortsätta vid sidan av dess befintliga flaggskeppsfond.
 • Blockchain-företag Forte har meddelat avslutningen av sin senaste investeringsrunda, som samlade in totalt 725 miljoner USD från privata investerare. Medlen kommer att användas för att stödja utvecklingen av dess plattformslösning för blockchain-baserade spel som innehåller icke-fungibla tokens (NFT) och/eller tokeniserade ekonomier.
 • Decentraliserad finans (DeFi) uppstart ALEX har meddelat att de tog in 5,8 miljoner USD i en omgång ledd av White Star Capital. Företaget kommer att använda kapitalet för att fortsätta bygga förtroendelösa och decentraliserade finansiella tjänster, säkrade av Bitcoin blockchain, och för att utöka sitt team.

Reglernyheter

 • Kryptotillgångar som bitcoin kan snart utgöra en risk för det bredare finansiella systemet, säger vice guvernör för det Bank of England, Jon Cunliffe, rapporteras som att säga, och tillägger att regulatorer behövde ha rätt reglering på plats. ”Punkten då [crypto assets] utgöra en risk närmar sig,” citerade Independent honom som sagt.

Brottsnyheter

 • Randeep Singh Surjewala, talesman för indiska nationalkongressen (INC), har den anklagade Bharatiya Janata-partiets regering i södra delstaten Karnataka för att täcka över en bitcoin-bedrägeri, där en individ hade hackat Bitfinex och stulna 2 000 BTC 2016 (för närvarande värt nästan 130 miljoner USD). INC krävde att en oberoende utredning skulle genomföras av ärendet av ett specialutredningsteam som övervakas av Högsta domstolen med beståndsdelar från flera instanser.
 • Sydkoreanska lägenheters CCTV-intercomtekniker har hackats över hela landet och hackaren har sålt några av dem på Dark Web, rapporterade Gossip Chimp, med hänvisning till den lokala butiken IT Chosun. Filmerna erbjöds i bulk för 0,1 BTC per dag med film.
 • Hongkongs polis har räddat en kryptovalutahandlare som kidnappades av misstänkta triadmedlemmar och hölls i ett hus i norra Hongkong i nästan en vecka, när hans tillfångatagare försökte utvinna en lösensumma på 30 miljoner HKD (3,85 miljoner USD) från hans familj, enligt South China Morning Post. Bortförarna har nekats borgen, medan fem andra försökspersoner har hållits fängslade för förhör, tillade kanalen senare.
 • Leverantör av digital tillgångsförvaring Digivault och lösning för att hämta beslagtagna kryptotillgångar Tillgångsverklighet har tillkännagett sitt partnerskap med vilket de kommer att stödja brottsbekämpande myndigheter för att lindra skador och förluster för cyberbrottsoffer, som de sa.

Adoptionsnyheter

 • Edinburgh hund- och katthem har fått en kryptodonation på 26 ether (ETH), för närvarande värd nästan 123 000 USD, från Pawthereum, ett community-drivet välgörenhetsprojekt för kryptovaluta fokuserat på att stödja djurskyddsorganisationer och att vara en digital förespråkare för djur i nöd. Donationen har getts för att finansiera Home’s Pet Foodbank-tjänst, Paws Pantry, för hela 2022.
 • El Salvadors president Nayib Bukele föreslog i en tweet idag att antalet personer som använder sina kryptoplånböcker i landet är större än antalet personer som använder bankkonton. ”Det finns ett land på jorden, där det finns fler människor som använder Bitcoin-plånböcker än bankkonton. Prolly ingenting,” han skrev.

Gruvnyheter

 • Kinesisk kryptogruvarbetare Den 9 har tecknat ett avtal om 32 megawatt (MW) gruvkapacitet Beräkna norr att distribuera 10 000 gruvarbetare i USA, som kommer att vara online under andra kvartalet 2022. Företaget planerar också att lägga till 14 000 gruvarbetare med andra värdpartners i länder inklusive Kanada, med start i december.
 • Bitcoin gruvföretag Digital Marathon avser att ta in 500 miljoner USD genom en emission av seniora konvertibla skuldebrev som löper på ränta som ska betalas halvårsvis och som kommer att förfalla den 1 december 2026. Marathon sa att det syftar till att använda nettointäkterna för syften inklusive ”förvärvet av bitcoin- eller bitcoin-gruvmaskiner. ”

Source link