CFD Trading

CFD -handel, även känd som CFD -handel, låter dig köpa och sälja valutor, aktier, index och mer från ett enda konto.Denna typ av handel är attraktiv för intradagsinvesterare eftersom de kan använda hävstångseffekter i handelstillgångar som är dyrare att köpa och sälja, precis som med autotrading med målet att göra vinst under dagen, snarare än på lång sikt.Om du funderar på att göra vinst med CFD -handel har du kommit till rätt ställe, för nedan kommer vi att berätta vad det är, hur det fungerar, vad är dess främsta fördelar och hur man börjar handla.

⭐Vad är CFD trading

En CFD är en Specified Investment Product (SIP), och står för ”Contract for Difference”, beroende på behovet av att köpa eller sälja.Exakt, de är en typ av finansiella derivat som gör att du kan göra långa och korta positioner på tusentals olika marknader utan att behöva ta i besittning av någon fysisk tillgång.Istället för att köpa och sälja den underliggande tillgången spekulerar du i dess prisrörelse.

Det innebär att du kan spekulera i ett stort antal olika tillgångar, från aktier till index, råvaror med mera som med bitcoin trader, utan att behöva öppna konton hos många olika mäklare.

⭐Hur fungerar CFD?

När investerare bestämmer sig för att handla CFD betyder det att de skapar ett kontrakt mellan sig själva och mäklaren.Handlaren, ”köparen” och mäklaren, ”säljaren”, ingår ett kontrakt som spekulerar i priset på en tillgång under marknadsförhållanden.

Trots att daytradern spekulerar i finansiella instrument är det viktigt att komma ihåg den huvudsakliga skillnaden mellan CFD och traditionell handel:CFD: er tillåter handlare att handla prisrörelser utan att faktiskt äga den underliggande tillgången.

Genom att inte äga den underliggande tillgången kan CFD traders undvika några av nackdelarna och kostnader vid traditionell handel.

Så hur fungerar dessa kontrakt egentligen?

I huvudsak beräknas vinster och förluster genom att titta på prisskillnaden mellan den tid ett kontrakt ingås och den tid det avbryts. Det betyder att mäklaren – eller ’säljaren’ – som ingår detta kontrakt med dig, betalar dig skillnaden mellan priset i början av kontraktet och priset i slutet.

Om en förlust inträffar kommer handlaren – ”köparen” – att betala skillnaden mellan mäklaren. Nyckelberäkningen för att beräkna din vinst eller förlust är: skillnaden mellan det pris du anger och det pris du lämnar, multiplicerat med ditt antal CFD -enheter.

När du öppnar en CFD trading godkänner du att ändra prisskillnaden från när du öppnar din position tills du stänger den. Därav namnet CFD: contract for difference. I det här sammanhanget: När du köper en CFD kommer du att göra en vinst när marknaden går upp i pris. Men du kommer att förlora om priset går ner.

När du säljer en CFD kommer du att göra en vinst när marknadspriset sjunker. Men flytten upp kommer att leda till en förlust.