CFD Trading

CFD -handel, även känd som CFD -handel, låter dig köpa och sälja valutor, aktier, index och mer från ett enda konto.Denna typ av handel är attraktiv för intradagsinvesterare eftersom de kan använda hävstångseffekter i handelstillgångar som är dyrare att köpa och sälja, precis som med autotrading med målet att göra vinst under dagen, snarare än på lång sikt.Om du funderar på att göra vinst med CFD -handel har du kommit till rätt ställe, för nedan kommer vi att berätta vad det är, hur det fungerar, vad är dess främsta fördelar och hur man börjar handla.

Vad är CFD trading

En CFD är en Specified Investment Product (SIP), och står för ”Contract for Difference”, beroende på behovet av att köpa eller sälja.Exakt, de är en typ av finansiella derivat som gör att du kan göra långa och korta positioner på tusentals olika marknader utan att behöva ta i besittning av någon fysisk tillgång.Istället för att köpa och sälja den underliggande tillgången spekulerar du i dess prisrörelse.

Det innebär att du kan spekulera i ett stort antal olika tillgångar, från aktier till index, råvaror med mera som med bitcoin trader, utan att behöva öppna konton hos många olika mäklare.

cfd trading

Hur fungerar CFD?

När investerare bestämmer sig för att handla CFD betyder det att de skapar ett kontrakt mellan sig själva och mäklaren.Handlaren, ”köparen” och mäklaren, ”säljaren”, ingår ett kontrakt som spekulerar i priset på en tillgång under marknadsförhållanden.

Trots att daytradern spekulerar i finansiella instrument är det viktigt att komma ihåg den huvudsakliga skillnaden mellan CFD och traditionell handel:CFD: er tillåter handlare att handla prisrörelser utan att faktiskt äga den underliggande tillgången.

Genom att inte äga den underliggande tillgången kan CFD traders undvika några av nackdelarna och kostnader vid traditionell handel.

Så hur fungerar dessa Cfd trading kontrakt egentligen?

I huvudsak beräknas vinster och förluster genom att titta på prisskillnaden mellan den tid ett kontrakt ingås och den tid det avbryts. Det betyder att mäklaren – eller ’säljaren’ – som ingår detta kontrakt med dig, betalar dig skillnaden mellan priset i början av kontraktet och priset i slutet.

Om en förlust inträffar kommer handlaren – ”köparen” – att betala skillnaden mellan mäklaren. Nyckelberäkningen för att beräkna din vinst eller förlust är: skillnaden mellan det pris du anger och det pris du lämnar, multiplicerat med ditt antal CFD -enheter.

När du öppnar en CFD trading godkänner du att ändra prisskillnaden från när du öppnar din position tills du stänger den. Därav namnet CFD: contract for difference. I det här sammanhanget: När du köper en CFD kommer du att göra en vinst när marknaden går upp i pris. Men du kommer att förlora om priset går ner. När du säljer en CFD kommer du att göra en vinst när marknadspriset sjunker. Men flytten upp kommer att leda till en förlust.

Mängden CFD kontrakt du köper eller säljer avgör storleken på din position. Att köpa en enda CFD på Coca-Cola, till exempel, motsvarar att investera i en aktie i Coca-Cola. Samtidigt är att köpa 1000 Coca-Cola CFD:er detsamma som att köpa 1000 Coca-Cola aktier.
För att stänga en CFD handel, handla i motsatt riktning från när du öppnade den. Om du först köpte en enda CFD på Coca-Cola, skulle du sälja en enda CFD på Coca-Cola för att komma ut.

Fördelarna med cfd trading

✅ Handlare njuter av CFD trading online eftersom det tillåter dem att spekulera i framtida marknadsrörelser för en underliggande tillgång, utan att äga eller ta emot fysisk leverans av den tillgången.

✅ Brett utbud av marknader: CFD mäklare erbjuder ofta tillgång till många olika tillgångar. Detta gör CFD:er till ett utmärkt sätt att diversifiera din exponering. Om du är orolig för en global nedgång på börsen, till exempel, kan du använda CFD:er för att handla med råvaror eller Forex. Genom att göra det kommer du inte att vara så beroende av aktier för att generera vinst.

✅ CFD-handel är en hävstångsprodukt, så du behöver bara sätta in en bråkdel av det totala värdet av varje kontrakt för att handla.

✅ CFD-handel låter dig spekulera i prisrörelser på tillgångar utan att faktiskt äga dem. På grund av detta behöver du inte betala skatten på CFD-handel, vilket skulle vara nödvändigt om du skulle investera i själva tillgångarna.

Nackdelar med cfd trading

🟥 Låg branschreglering, eventuell brist på likviditet och behovet av att upprätthålla en adekvat marginal gör CFD:er till en riskfylld handel.

cfd trading

Vilka produkter fungerar Cfd trading på?

CFD:er finns tillgängliga på ett brett utbud av marknader. På vissa plattformar, till exempel, kan CFD trader välja CFD på aktier, index, råvaror och åtnjuta olika fördelar jämfört med direkt handel på dessa instrument.

Hur handlar man med CFD:er?

Att handla CFD:er med en erfaren mäklare är en enkel process. När du har öppnat ditt handelskonto är du bara några steg från att välja ditt instrument och börja handla efter att ha kört ett demotest:

Välj ditt instrument

Är du osäker på vilken du ska välja? Undersök vilka marknader som skapar rubriker genom att följa de senaste marknadsanalysrapporterna och videorna.
Du kan också upptäcka detaljerna för varje CFD genom att besöka en mäklares kontraktsspecifikationssida, där du kan få information om detaljerna om instrumentets hävstång och konkurrenskraftiga handelskostnader.

Välj din position

När du har bestämt dig för vilken typ av CFD du ska handla är det dags att bestämma din position. Enkelt uttryckt, om du tror att priset på din tillgång kommer att gå upp kan du öppna en lång position (köp), eller om du tror att priset kommer att gå ner kan du öppna en kort position (sälj).För att bestämma vilken typ av handel du vill öppna kan du använda ett brett utbud av indikatorer, diagram och signaler.

På vissa plattformar är dessa rapporter tillgängliga för investerare, såväl som användbart och lärorikt material.Välj sedan storleken på positionen du vill öppna. Värdet på en enhet av CFD:n som du handlar beror på instrumentet, så du bör beräkna antalet CFD-enheter som kan fungera bäst med din handelsstrategi.

Välj din CFD Trading mäklare

CFD:er kan handlas på de mest populära handelsplattformarna i branschen, inklusive MetaTrader 4 (MT4) och MetaTrader 5 (MT5). Dessa plattformar är utrustade med alla verktyg du behöver för att handla CFD:er, inklusive mer än 50 tekniska indikatorer och diagramverktyg. Du kan också handla på mobilappar, så att du kan spåra dina vinster och förluster i realtid och vidta åtgärder på samma sätt.

Sammanfattning

CFD trading har snabbt blivit populärt, inte enbart i Sverige men runt hela världen. Detta beror mycket på att CFDs erbjuder daytraders möjligheten att kunna ”satsa” på underliggande produkter utan att någonsin behöva äga dessa.Det tillkommer självfallet risker med denna typ av daytrading, men som med all typ av trading så kan riskerna minimeras med hjälp utav gedigen information, research och en bra CFD mäklare.Med trading roboten bitcoin trader app så slipper du tänka på att välja en CFD mäklare och du kan istället direkt påbörja din trading online. Om du har frågor om oss eller vill kontakta oss, så kan detta göras via webplatsen här.