CBDC-plan, ”privat krypto”-förbud, viss handel kanske


Källa: Adobe/Krakenimages.com

För att lägga till osäkerheten kring framtiden för kryptovalutor i Indien, har landets regering släppt en beskrivning av ett kommande lagförslag som skulle förbjuda privat krypto och skulle tillåta Indiens reservbank (RBI), landets centralbank, för att skapa sin centralbanks digitala valuta (CBDC). Dessutom kan viss kryptohandel vara tillåten.

Den senaste utvecklingen kommer vid en tidpunkt då Indiens regering och lagstiftare diskuterar nya regler för kryptovalutor, där lokala observatörer förväntar sig att den beskrivna lagstiftningen ska antas under parlamentets vintersession som ska börja den 29 november.

Premiärminister Narendra Modis regering föreslår att hjälpa RBI att skapa en CBDC, som rapporterats av Bloomberg, med hänvisning till beskrivningen av lagförslaget.

Det står vidare att,

”Propositionen syftar också till att förbjuda alla privata kryptovalutor i Indien, men det tillåter vissa undantag för att främja den underliggande tekniken för kryptovaluta och dess användningar.”

Lagförslagets exakta bestämmelser, inklusive dess definition av vad som utgör ”privata kryptovalutor,” är okända, vilket bidrar till spekulationerna om den slutliga ståndpunkten att den indiska regeringen kommer att anpassa sig när det gäller kryptovalutor.

Tanvi Ratna, vd för indiska tankesmedjan Policy 4.0, kommenterade till det lokala sändningsföretaget CNBC-TV18 att regeringens avsikt ”är mycket tydlig” och att ”privat kryptovaluta i sig är i stort sett vilken icke-suverän kryptovaluta som helst.”

Detta sagt, när Ratna svarade på en fråga om huruvida bitcoin (BTC) och andra kryptor som utvecklats med användning av distribuerad ledger-teknologi skulle behandlas som privata kryptovalutor, insåg Ratna ”det är inte särskilt klart ännu” och att lagförslagets uppdaterade utkast som skulle denna fråga var ännu inte klar.

Det är inte slutet på förvirringen eftersom, enligt en annan Bloomberg-rapport, landet kan tillåta kryptohandel för vissa investerare. Den ”överväger ett förslag om att behandla kryptovalutor som en finansiell tillgång samtidigt som man skyddar små investerare”, sa det och citerade ”personer som är bekanta med saken.”

Samtidigt verkar den regulatoriska osäkerheten ha påverkat även det största stabila myntet efter marknadsvärde på indiska kryptobörser. Tether (USDT) är tänkt att vara värt 1 USD, vilket är 74,38 INR. Men den WazirX Börsen visar att USDT kraschar till så lågt som INR 60. Det har sedan dess återhämtat sig och handlas nu för runt 74 INR.

Källa: wazir.com (11:00 UTC)

De senaste veckorna har gett ett antal tecken på att Indiens regering och parlament inte planerar att förbjuda bitcoin och liknande kryptovalutor.

Under ett möte som hölls den 15 november, med titeln ”CryptoFinance: Opportunities and Challenges”, träffade indiska parlamentsledamöter representanter för större börser, Blockchain och Crypto Assets Council (BACC), och andra branschinsiders för första gången någonsin, och drog slutsatsen att krypto inte kan stoppas, utan bör regleras.

Samtidigt har regeringskällor som är inblandade i lagstiftningsarbetet också lovat att ”progressiva” och ”framåtblickande” steg skulle göras inom området för kryptoreglering eftersom industrin bad de indiska myndigheterna att behandla kryptovalutor som specialklasstillgångar.

____

Läs mer:

– Indien att definiera krypto som tillgång, förbjuda betalningar och annonser – Rapportera
– Krypto kan inte stoppas, men måste regleras, avslutar indiska lagstiftare

– Digital Rupee Trial, ingen teknik för att implementera kryptoreseregel + fler nyheter
– Indiens kryptomarknad är mer ”mogen” än Vietnams och Pakistans – Kedjeanalys

– Senaste avsnittet av Indiens kryptoförbudstvål drar definitivt blandade recensioner
– Indiska kryptospelare vill ha en större roll i utformningen av regleringen eftersom förbud är mindre troligt

– Indiens kryptogemenskap slår tillbaka när Ban Bill förvandlas till tröttsam såpopera
– Vilken effekt kan ett indisk förbud ha på den globala kryptoindustrin?

– Indiens kryptoförbud för att ”bli utslagna”, medan Unocoin får 100-tals användare dagligen
– Ny Crypto Unicorn är född i Indien, med stöd av a16z och Coinbase

Source link