Cardano och Tron Fall som eToro begränsar åtkomst för amerikanska användare


Källa: AdobeStock/Luca Lorenzelli

Den Israel-baserade handelsplattformen eToro meddelade på tisdagen att man kommer att begränsa tillgången till de två kryptovalutorna cardano (ADA) och tron ​​(TRX) för användare i USA. Priset på båda tokens sjönk kraftigt på marknaden efter nyheten.

”Amerikanska användare kommer inte att kunna öppna nya ADA- eller TRX-positioner från och med den 26 december 2021. Dessutom kommer insatsen för dessa tillgångar att upphöra den 31 december 2021”, sa eToro i sitt tillkännagivande.

Amerikanska användare som har positioner i ADA eller TRX kan fortfarande fortsätta att hålla fast vid sina positioner, eller att sälja tillgångarna på plattformen för USD, sa eToro, samtidigt som han betonade att det bara är öppnandet av nya positioner som kommer att begränsas för närvarande .

Tillkännagivandet sade dock vidare att försäljning även kommer att begränsas på handelsplattformen någon gång under första kvartalet 2022, vilket i praktiken innebär att tokens kommer att avnoteras helt. Den betonade att berörda användare kommer att meddelas innan detta händer.

Enligt eToros tillkännagivande beror förändringarna på ”affärsrelaterade överväganden i den föränderliga regulatoriska miljön.”

När nått av Cryptonews.com För ytterligare förtydligande upprepade en representant för eToro formuleringen från tillkännagivandet och sa att ”det reglerande landskapet för krypto utvecklas snabbt.”

Viktigt att notera är dock att begränsningarna för ADA och TRX endast kommer att gälla amerikanska användare, och att eToro även har en stor närvaro i Europa och i andra länder utanför USA.

Ändå kom eToros drag som en överraskning, med tanke på att inga andra kryptobörser har vidtagit liknande åtgärder mot cardano och tron, som i allmänhet inte ses som toppkandidater för regulatoriska tillslag. Detta är till skillnad från till exempel XRP, som under en lång tid har funnits på regulatorernas radar, vilket leder till Myntbas att ta bort myntet förra året.

Efter gårdagens besked från eToro föll både ADA och TRX på kryptomarknaden.

ADA fick det hårdare slaget, med ett 24-timmarsfall på 5,4 % till ett pris på 1,68 USD kl. 12:23 UTC. Samtidigt var TRX ner 2,5% till ett pris på 0,0995 USD.

Som jämförelse steg de infödda symbolerna för andra smarta kontraktsplattformar som ethereum (ETH) och solana (SOL) idag. ETH ökade med 3,5 % under de senaste 24 timmarna till ett pris på 4 291 USD, och SOL är upp 1 % till nästan 215 USD.

Samtidigt har det 6:e myntet efter börsvärde, ADA, minskat med 11 % under den senaste veckan, och det 31:a, TRX, föll med 9,8 % under samma period.

Enligt data från CoinGecko, drivs eToro eToroX var ansvarig för 1,12 % av ADA:s handelsvolym under de senaste 24 timmarna, vilket ungefär motsvarar volymen för myntet på Kraken och Binance.US.

För TRX var under tiden eToroX:s andel av handelsvolymen mycket mindre, med bara 0,19 % av handeln under de senaste 24 timmarna på börsen.

____

Läs mer:

– eToro lägger till 6 miljoner användare på väg att bli 10 miljarder USD aktiebolag
– eToro säger att det inte begränsade Bitcoin-köpbeställningar förra helgen

– Cardano ger mer information om Stablecoin och nya partnerskap, ADA Drops
– ADA faller när Cardano slutför smart kontraktsmöjlig uppgradering

– Trons JustLink sägs vara en Chainlink ”Copy-Paste”; Tron Mainnet attackerad
– Aktiva adresser Antal Tethers Tron-version Eclipsed Ethereum-versionSource link