Bybit ingår affär på 150 miljoner USD med Red Bull F1 Team; Planerar Fan Token, NFT Collaboration


Källa: En skärmdump, Instagram/redbullracing

Bybiten av de 10 bästa kryptobörserna efter spotvolym, har ingått ett stort sponsringsavtal med Formel 1-teamet Oracle Red Bull Racingdär börsen nu tar på sig en ny roll som ”Issuance Partner” för fantokens och icke-fungibla tokens (NFT) för racingteamet.

Med ett värde på 50 miljoner USD per år under tre år, totalt 150 miljoner USD, markerar affären det största sponsringsavtalet på årsbasis för något kryptoföretag inom sport.

Den följs av Crypto.coms sponsring av Los Angeles arena tidigare känd som häftklammercenternu Crypto.com Arena. Den affären är värd 35 miljoner USD per år, även om totalsumman under de 20 år som affären kommer att pågå är betydligt högre på 700 miljoner USD.

Affären mellan Bybit och Oracle Red Bull Racing innebär att utbytet kommer att bli en Principal Team Partner i racingteamet, samtidigt som den utses till Tech Incubator Partner, samt en Fan Token Issuance Partner.

När det gäller tokenutgivning kommer Bybit att hjälpa Oracle Red Bull Racing att distribuera ”dess växande digitala tillgångssamlingar”, heter det i ett tillkännagivande från Bybit.

Den sa vidare att ”NFT-aktiveringar” och ”sociala tokens” är en del av planen, men utan att utveckla ytterligare.

Den årliga sponsringsavgiften på 50 miljoner USD kommer att betalas i en kombination av kontanter och BIT-tokens, stod det i meddelandet. BIT är styrningen av Bybits investeringsfokuserade decentraliserade autonoma organisation (DAO) BitDAO.

Det nya sponsringsavtalet är inte första gången ett krypto-native företag har gett sig in i Formel 1 för att hjälpa till med utfärdandet av så kallade fan-tokens, som vissa har förutspått kommer att bli ett allt viktigare sätt för sportlag av alla slag att generera intäkter.

Sista juni, McLaren Racing tillkännagav ett långsiktigt sponsringsavtal med den turkiska kryptobörsen Bitci.comsom också inkluderade lanseringen av NFT:er och en fantoken.

Enligt en Bloomberg-rapport som publicerades igår har sponsringsavtalet nu sagts upp, utan några skäl för uppsägningen och inget omnämnande av fantokenets framtid.

Uppsägningen följde på nyheterna från förra veckan om ett planerat Bitci.com-fantoken för fotbollslaget i Premier League Wolverhampton Wanderers hade ännu inte utfärdats trots att avtalet undertecknades i juni förra året.

Teamet utför fortfarande due diligence, sa icke namngivna källor ”bekanta med saken” till Bloomberg angående anledningen till att tokens ännu inte hade utfärdats.

____

Läs mer:
– Bitso går all-in på fotbollskryptoöverföringar, sponsringar i LATM när VM närmar sig
– Officiellt vinter-OS P2E-spel är en icke-startare i spelens värdland

– 5 kryptohandelsplattformar och 1 DAO är inställda på att sända annonser under Super Bowl
– Dreams of the Metaverse: Rethinking Sports Through High-Tech

– Binance och FTX tävlar om sponsoravtal för Landmark Barcelona tröja – Rapport
– Investerare köper 330 Adidas NFTs med smarta kontrakt – 328 mer än taketSource link