Buterins moderledda 100 miljoner USD Genesi DAC väljer kryptospelplattform som sin första investering


Källa: Adobe/Natallia

Genesi DAC, en grupp riskkapitalinvesterare ledda av Vitalik Buterins mamma Natalia Ameline, valde kryptospelplattformen Tristan Metaverse som sin första investering, med fler projekt som förväntas tillkännages snart.

Investeringen, som var för ett ej avslöjat belopp, kommer att gå till utveckling av blockchain-baserade spel på Tristan Metaverses plattform, med det första spelet som kommer att lanseras ”mot slutet av denna månad”, enligt Natalia Ameline.

”Vi är mycket dedikerade till att växa samhället,” sa hon Cryptonews.com.

Genesi, som kontrollerar en fond på 100 miljoner USD och är organiserad som ett DAO-liknande decentraliserat autonomt företag (DAC), ”har precis börjat”, sa Ameline och tillade att ”allt kommer inte att investeras och distribueras direkt.” För de rätta projekten är ”pengar inte ett problem”, sa Genesi DAC-chefen.

Enligt henne är betydelsen av Tristan som spelplattform att den också erbjuder ett sätt för personer som inte nödvändigtvis är kryptoanvändare och inte har en kryptoplånbok att delta i spel.

”Du behöver bara en dapp [decentralized application] länk som kan delas i en Telegram-kanal eller en Discord-gemenskapskanal, och du kan bara klicka på länken och gå med för att spela spelet,” sa Ameline, med tillkännagivandet som ytterligare tillade att det förväntar sig att detta kommer att ”bana väg för massiva Web 3 adoption.”

På frågan om framtida projekt för hennes nya investerarkonsortium sa Ameline att DAC har en investeringskommitté som är ansvarig för att välja ut investeringar och att det finns ”ganska många” projekt i pipelinen. De som går igenom en omröstning av kommittén kommer sedan att vidarebefordras till de allmänna medlemmarna i DAC, som på individuell basis kan överväga att göra en investering.

Bland medlemmarna i DAC finns Metis Labs, utvecklarna bakom den nya skalningslösningen Metis Optimistic Rollup för Ethereum-nätverket (ETH). Som rapporterats hävdar Vitalik Buterin att rollups är vägen att gå när det kommer till nätverkets skalningsproblem.

Enligt Ameline har Metis sett ”extraordinär tillväxt” efter lanseringen av sitt huvudnät i november förra året, med det totala värdet låst (TVL) på plattformen som växte konsekvent mellan december förra året och januari.

Från och med måndagen stod Metis TVL på 251 miljoner USD, och sjönk från över 335 miljoner USD i fredags då marknaden korrigerade sig kraftigt under helgen, visade data från Defi Llama.

Ethereum layer-2-lösningen arbetar för närvarande för att minska kostnaden för transaktioner på nätverket ytterligare, sa Ameline och förklarade att teamet förväntar sig att kostnaden kommer att sjunka ”från två till tre dollar” idag, till ”cent” inom en snar framtid.

”Vi vill se till att vår plattform inte bara hyser DeFi-projekt, utan även spel- och metaversprojekt,” sa Ameline.

Hon tillade att lägre transaktionsavgifter är särskilt viktiga i spel eftersom det är ”många transaktioner som genereras.”

I en kommentar till Genesis-medlemmarnas investering sa Tristan Metaverses vd Frank L att deras fokus är ”att göra kryptospel mainstream” genom att sänka inträdesbarriärerna för nya användare. Han tillade att teamet också planerar en ”lätt molnplånbok” för Metis Optimistic Rollup-lösningen.
____
Läs mer:
– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– Crypto Fundraising 2022: Fler VC-, Metaverse-, Gaming- och regulatoriska frågor

– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men regel- och utbildningshinder är höga – Undersökning
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– Ethereum är halvvägs mot sin ”Grand Vision” – Vitalik Buterin
– Vitalik Buterins ”Endgame” färdplan kommer att ”Ta år att spela ut”Source link