Bukele retar vidare Bitcoin-utvecklingen under året som kommer för El Salvador


Nayib Bukele. Källa: skärmdump, Instagram / nayibbukele

El Salvadors president Nayib Bukele verkar angelägen om att börja det nya året med en smäll – och har retat ny utveckling, såväl som kryptovänlig lagstiftning.

Bukele har skapat ett antal Twitter-inlägg med kryptotema hittills i år, och i ett, skrev att regeringen förberedde sig på att skicka ”20 nya lagar” till parlamentet och hävdade att dessa alla kommer att öka ”innovation och ekonomisk frihet i El Salvador.”

Enligt ElSalvador.com kommer dessa lagar sannolikt att vara bitcoin (BTC)-relaterade i många fall, och kommer också att försöka etablera en ”Centralamerikansk skuldmarknad.” Ett antal riksdagsledamöter har uttryckt sitt stöd för åtgärderna, men få detaljer har ännu gjorts tillgängliga.

Oavsett vilket kommer Bukele och hans Nuevas Ideas Partys ”supermajoritet” i parlamentet sannolikt att se lagarna segla igenom utan motstånd så snart de förverkligas.

Den kontroversiella ledaren har också ändrat sin Twitter-bio till ”El Salvadors vd” (han hade tidigare ”på skämt” stämplat sig själv som ”kejsare” och ”diktator” av nationen, som ett svar på mediekritik).

Bukele också retade mer BTC-relaterade utvecklingar i El Salvador, och gjorde ett antal förutsägelser för det kommande året i bitcoin. Han förutspådde att token skulle ”nå 100 000 USD” och att ”två länder till kommer att anta det som lagligt betalningsmedel.”

Han lovade att Bitcoin City-projektet skulle ”börja bygga” och att ”vulkanen” bitcoin-obligationer ”kommer att övertecknas” – och tillade att en ”stor överraskning” var i horisonten vid Miamis Bitcoin-konferens (som ska hållas i april).

Med typiska elan noterade Bukele också att hans regering har ”stackat en massa satsningar” 2021 – samtidigt som han tillade att regeringen också hade lyckats återanvända patrullbåtar som den hade beslagtagit från knarkkarteller.

Bukele har varit på en charmoffensiv de senaste dagarna, och har också meddelat att arbetet kommer att påbörjas på en storslagen ny nationell idrottsstadion – samt att avtäcka ett nytt, toppmodernt sjukhus med 100 bäddar. för att behandla coronapatienter.

ElSalvador.com tillade att de nya lagarna troligen var kopplade till vad Samson Mow av Blockstream och Pixelmatic har kallat till kommande ”digitala värdepapper”-lagstiftning.

Klippa delad en nyhetsartikel där han citerades för att förklara att ”vulkanobligationerna” kommer att vara 10-åriga produkter som når förfall 2032 och ”bära en kupong på 6,5 %.”

Han hävdade att även om ”den här nya suveräna säkerheten är mycket mer populär bland bitcoin-investerare än den allmänna investerarpubliken”, skulle institutioner som ”hungrar efter avkastning” troligen ”snäppa upp obligationerna.”

____

Läs mer:
– El Salvador Bitcoin-appen borde ha granskats för länge sedan, hävdar ex-centralbankschefen
– USA ”Kan träffa El Salvadors Chivo Bitcoin-plånbok med sanktioner”, hävdar NGO

– Argentinskt kryptoföretag inrättar El Salvador-basen för att undvika skatterapporteringsplikter
– Brist på transparens fördärvar El Salvadors Bitcoin-antagande, säger kritiker

– Mainstreamanalytiker hånar El Salvadors finansiella planer och Bitcoin-avsikter
– El Salvadors Bitcoin City, BTC Bonds planer möttes med blandade reaktioner

Source link