BTC, ETH Hitta support efter försäljning, Långsiktig teknik förblir stark


Källa: AdobeStock / nullplus

En försäljning på kryptomarknaden som startade i måndags denna vecka intensifierades över natten, med bitcoin (BTC) som sjönk så lågt som 55 600 innan en liten återhämtning startade under tidiga europeiska handelstider.

Klockan 11:20 UTC handlades bitcoin för 56 777 USD, en minskning med 5,8 % under de senaste 24 timmarna och en minskning med 12,6 % under de senaste 7 dagarna.

Källa: CoinGecko

Samtidigt sjönk ethereum (ETH) med 3 % under det senaste dygnet och 12,6 % för veckan, handlades till 4 129 USD. Det aktuella priset innebär att den näst mest värdefulla kryptotillgången också har trimmat förluster från tidigare, efter att ha sjunkit under nyckelnivån på USD 4 000 flera gånger över natten UTC-tid.

Källa: CoinGecko

Som vanligt utlöste försäljningen över natten stora likvidationer av långa positioner på kryptoderivatmarknaderna. Enligt data från Coinglass.com har de senaste 12 timmarna sett 196 miljoner USD i likvidationer över alla mynt och börser, medan bara bitcoin har likviderat 112 miljoner USD under samma period.

Ki Young Ju, VD för kryptoanalyswebbplatsen, kommenterar det nuvarande tillståndet på bitcoinmarknaden ur ett tekniskt analysperspektiv. CryptoQuant, identifierade flera viktiga stödnivåer där han sa att priset ”sannolikt kommer att studsa på.”

Baserat på de stödnivåer som analytikern identifierat, skulle 55 000 USD-nivån vara nästa nivå att se på nedsidan, med priset som för närvarande svävar runt 57 000 USD-stödområdet.

Källa: CryptoQuant

Kommenterar vidare agerandet av några av de viktigaste marknadsaktörerna – de så kallade långsiktiga innehavarna (LTHs) av bitcoin – on-chain analysföretag Glassnode skrev på Twitter idag att dessa nyckelspelare ”inte verkar spendera sina mynt i panik.”

Analytiker på företaget tillade att de långsiktiga ägarna sitter stilla, trots en korrigering på nästan 20% från det högsta priset genom tiderna, och att ”den stora majoriteten” av LTH:erna fortsätter med vinst.

Källa: Glassnode

Andra målade också upp en optimistisk bild baserad på mer traditionella kartläggningstekniker, där den populära Twitter-användaren The Crypto Dog hävdade att prisfallet helt enkelt kan vara ett omtest av en långsiktig trendlinje i bitcoindiagrammet.

Alla var dock inte lika optimistiska om bitcoinpriset – åtminstone inte på kort sikt.

Enligt till kryptohandelspedagog och Crypto-TA.nl grundaren Crypto Ed, bitcoin föll ”mycket lägre” än väntat. Den populära Twitter-användaren tillade att han förväntar sig ”minst” ett ben till innan försäljningen är över.

Samtidigt knöt vissa observatörer också den nuvarande försäljningen av den kommande distributionen av bitcoins som innehas av Mount Gox förvaltare i Japan.

Matthew Dibb, operativ chef på kryptotillgångsförvaltaren, kommenterar Reuters idag Stapla pengar, sa att oro för att vissa Mt. Gox-borgenärer kan bli säljare efter att bitcoins släppts från förvaltaren ”har väckt en viss rädsla” på marknaden.

Men industrin insiders som Cryptonews.com pratade med tidigare delade inte oron.

Enligt Julian Liniger, medgrundare och VD för den Schweiz-baserade BTC-mäklaren Relai, majoriteten av Mt. Gox fordringsägare är tidiga bitcoinanvändare som kan betraktas som ”långsiktiga troende och hodlers”. Som sådan kommer många av dessa människor inte att sälja några mynt alls, hävdade Liniger.

____

Läs mer:

– Överbelånade handlare rensade ut, ”bullish marknadsstruktur intakt”
– ”Slutlig och bindande” Mt. Gox resolution överenskommen

– Modi säger att Bitcoin i ”fel händer” kan ”skämma bort vår ungdom” när Indien förbereder en CBDC
– Bipartisan Bill syftar till att fixa Infra Bill, TIME håller Ethereum + fler nyheter

Source link