”Brad Sherman Meme Coin Ecosystem” växer när hamster pumpar och mungo ansluter sig till festen


Brad Sherman. Källa: En videoskärmdump, Youtube/C-Span

Vissa obskyra – och några helt nya – digitala tokens skjutit i höjden i pris idag efter att kommentarer från en amerikansk kongressledamot under en utfrågning i det amerikanska representanthuset blev viralt i kryptogemenskapen.

Kommenterar under onsdagens utfrågning om Digitala tillgångar och finansernas framtid vid House Committee on Financial Services sa Brad Sherman, en demokrat från Kalifornien:

”Hot nummer ett mot kryptovaluta är krypto. Bitcoin kan förskjutas av eter, som kan förskjutas av doge, som kan förskjutas av hamstermynt. Och så finns det kobramynt.”

Representanten avslutade sedan sin kommentar med att fråga:

”Nu, vad kan mongoose coin göra med kryptomynt?”

Inte överraskande blev kongressledamoten Shermans kommentarer snabbt virala online, med videor av det som delades av många i kryptogemenskapen.

Kanske mer överraskande än det faktum att samhället tyckte att Shermans kommentarer var roliga, så steg priserna på några av de nämnda mynten efter utfrågningen, medan någon till och med passade på att skapa Mongoose Coin (GOOSE).

I skrivande stund (10:07 UTC) är det nya myntet redan live på Binance Smart Chain (BSC), med kontraktsadressen som visar ett totalt utbud av 1 trin GOOSE-tokens. Myntet har redan stigit med flera hundra procent i pris på den decentraliserade börsen (DEX) PancakeSwap, vilket för närvarande verkar vara det enda stället där det handlas.

”Andra mynt hade aldrig en chans. Mongoose Coin är här för att störa hela Brad Sherman meme-ekosystemet”, skrev personen/personerna bakom det nya myntet på sin hemsida.

GÅS pris:

Källa: charts.bogged.finance

Samtidigt steg den relativt okända token Hamster (HAM) också högre idag och lade till 60 % till sitt pris vid presstid på torsdagen. Handelsvolymen nådde 1 miljon USD under det senaste dygnet, jämfört med bitcoins 26 miljarder USD.

Det BSC-baserade myntet har prisdata som går tillbaka till juni i år och rankas som det 603:e efter börsvärde, enligt CoinMarketCap.

HAM pris:

Källa: CoinGecko

Många i samhället lade också märke till pumpen i HAM efter Shermans kommentarer, inklusive grundare och VD på Kvantekonomi, Mati Greenspan, som noterade att myntet steg 71% efter att Sherman ”föreslog att det kunde ersätta Dogecoin,”

Tweeten från Greenspan plockades upp av Miko Matsumura, en riskkapitalist och rådgivare till Celsius nätverk (CEL), som skämtsamt sa att ”Brad Sherman driver en pump- och dumpgrupp från kongressgolvet.”

Och medan priserna på dessa obskyra och föga kända meme-mynt hoppade, har historien visat att saker och ting kan vända snabbt.

I skrivande stund är det nyligen heta memecoin shiba inu (SHIB) fortfarande nere med nästan 60% från sin topp för lite mer än en månad sedan, medan det äldre dogecoinet (DOGE) är nere med 75% från alla tider hög i maj.

Samtidigt är ett annat exempel från senare tid det meme-like squid game (SQUID) token inspirerad av den populära Netflix serie med samma namn. Tokenet har sett en nästan total kollaps från sina toppnoteringar på över 500 USD till mindre än 0,1 USD idag, efter anklagelserna om att projektet var en bluff och en mattdragning.

____

Läs mer:
– Titta på: 6 Crypto CEOs vittnar om tröskelproblem, Bitcoin Mining och mer
– USA:s senat kräver svar från Stablecoin-utgivare, uttrycker ”oro”

– CIA driver ett ”antal” aktiva kryptoprojekt, hävdar direktören
– SHIB närmar sig topp 10, handelsvolymer och frågor uppstår

– Skiljer sig GameStop-stilshöjningar i krypto något från gamla pumpar och soptippar?
– Forskare hittade ett sätt att fånga Altcoin-pumpar och -dumprar tidigt

Source link