Brace for Green February, säger Kraken till Bitcoin Hodlers när BTC testar USD 45K


Källa: Adobe/Alexander

Trots att januari är den historiskt sett sämst presterande månaden för bitcoin (BTC), levde myntets avkastning på -19 % för månaden i år ”inte upp till förväntningarna”, kryptoutbyte Kraken sa. Men om historien är en guide borde februari vara bättre för BTC-investerare, med en genomsnittlig avkastning på +17% för månaden, tillade de.

Klockan 07:43 UTC handlas BTC till 44 930 USD efter att kort ha pekat på 45 300 USD. Det är upp 5 % på en dag, 17 % på en vecka och nästan 8 % på en månad.

”Januari 2022 kom in långt under genomsnittet och medianavläsningarna på +7% respektive +1% för månadsprestanda i januari och markerade den tredje sämst presterande januari någonsin när man tittar så långt tillbaka som 2011,” sa Kraken i sin rapport. Januari 2022 Marknadsöversikt och utsikter Rapportera.

När man tittar på vad februari kan ge för bitcoin, sa rapporten att månaden historiskt sett har varit bättre än januari. Bitcoins genomsnittliga avkastning för februari månad är 17%, jämfört med ett genomsnitt på bara 7% för januari, säger Krakens rapport.

Februari genomsnittliga avkastning på 17 % gör den till den fjärde bästa månaden historiskt sett för bitcoin, visade Krakens data vidare.

Förutom att vara en starkare månad när det gäller historisk prisutveckling, har februari också uppvisat mindre volatilitet i genomsnitt över bitcoins historia, noterade rapporten. Med en genomsnittlig volatilitet på 83 % enligt Krakens beräkningar är februari i genomsnitt den fjärde mest volatila månaden, efter januari, april och juni.

Januaris genomsnittliga volatilitet är 97 %, med april och juni på 96 % respektive 87 %. Den historiskt sett minst volatila månaden är september med 61 %, enligt rapporten.

Källa: Kraken

Samtidigt påpekade rapporten också att antalet bitcoin-”valar”, definierade som plånböcker med mer än 1 000 BTC, sjönk från 2 153 plånböcker till 2 137 plånböcker under januari månad.

Med tanke på denna höst varnade rapporten för att antalet valplånböcker inte har nått en topp på 2 168 från december förra året, även om analytikerna medgav att detta också kan tyda på att mer efterfrågan kommer till marknaden senare. Dessutom noterade den att det totala antalet BTC som innehas av valplånböckerna har ökat under månaden och stigit från 7,916 miljoner BTC till 8,013 miljoner BTC.

Ökningen av innehav tyder på att vissa valar ”opportunistiskt köpte sig in i förra månadens svaghet”, sa Kraken.

I motsats till situationen för bitcoin, sa rapporten att antalet ethereum (ETH) valar, definierade som plånböcker som innehåller mer än ETH 10 000, ökade från 1 157 till 1 163 under januari månad.

För ethereum sjönk dock det totala antalet mynt som innehas av valplånböckerna under månadens lopp från ETH 81,286 miljoner i början av månaden till ETH 81,241 miljoner i slutet av den. Nedgången i det totala innehavet kan tyda på att den svaghet som sågs för ETH i januari berodde på vinsttagande bland valar, föreslog Kraken.

ETH handlas till 3 177 USD och ökar med 3 % på en dag, 18 % på en vecka och nästan 3 % på en månad.

Källa: Kraken

_____
Läs mer:
– Bitcoin klättrar över 44 000 USD, analytiker ser också en tjur på lång sikt
– Bitcoin kommer att nå 93 000 USD i år, enligt en mindre optimistisk undersökning

– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022
– Bitcoin är ”fundamentalt annorlunda” från andra kryptos, kommer sannolikt inte att ersättas – Fidelity

– Fiats rädslor intensifieras när Turkiets inflation går vild; Medborgare vänder sig till Bitcoin, Tether
– Goldman Sachs hävdar att adoption inte kommer att öka kryptopriserna, talar ner Stablecoin-planerSource link