Bitvis lägger Nexo till finansiella produkter för rika NFT-investerare


Källa: Adobe/Ascannio

Den senaste dagen har tillkännagivandet av två nya icke-fungibla token (NFT)-relaterade finansiella produkter, med kapitalförvaltare Bitvis lanserar den första indexfonden någonsin att spåra NFTs, medan kryptolångivare Nexo (NEXO) lanserade den första utlåningsdisken exklusivt för NFT-investerare.

Enligt en tweet från Matt Hougan, investeringschef på Bitwise, kommer Bitwise Blue-Chip NFT Index Fund att hålla ett urval av NFT från de 10 mest värdefulla samlingarna i världen, inklusive välkända samlingar som CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club, och andra.

Av de samlingar som fonden innehar, CryptoPunks och Bored Ape Yacht Club står för det mesta av värdet och utgör 36,5 % respektive 29,6 % av fonden, sa Bitwises hemsida.

Topp 3 fondinnehav:

Källa: Bitwise

Enligt Hougan kommer den nya fonden att fokusera på ”konst och samlarföremål”, med andra NFT-kategorier som musikrättigheter, virtuell mark och spelföremål exkluderade.

Fonden kommer också att utesluta digitala konstverk från samlingar med mindre än 100 föremål, eftersom dessa föremål anses ”för illikvida”, skrev Hougan.

Enligt ett tillkännagivande från Bitwise är fonden idealisk för investerare som är ”intrigerade av NFT-marknaden men utan tid eller lust att delta i periodiska auktioner eller bjuda på enskilda konstverk.”

”[I]Det har blivit tydligt att varje konversation om kryptos potential måste inkludera NFT:er, som i grunden förändrar hur vi tänker på att inte bara äga konst utan äganderätt i allmänhet, säger Bitwise vd Hunter Horsley i en kommentar.

Viktigt att notera om fonden är dock att den endast kommer att vara tillgänglig som en privat placeringsmöjlighet för ackrediterade USA-baserade investerare tills vidare, vilket i praktiken innebär att den är reserverad för institutioner och vissa förmögna individer.

Minsta investering är 25 000 USD, stod det i fondens faktablad.

NFT-krediter kommer

Samtidigt meddelade kryptolångivaren Nexo på torsdagen att de har lanserat en ny utlåningstjänst för NFT-investerare i samarbete med kryptohedgefonden Tre pilar Kapital.

Tjänsten tillåter investerare att låna upp till 20% av värdet av deras CryptoPunks eller Bored Ape Yacht Club NFT utan att behöva sälja dem, vilket öppnar upp ett nytt sätt för NFT-innehavare att allokera kapital mer effektivt.

Värdet på den NFT som en investerare vill få en kreditgräns på måste överstiga 500 000 USD, medan krediten kan tas ut i antingen ethereum (ETH) eller stablecoins, säger Nexos hemsida.

____

Läs mer:

– NFTs orsakar blodbad i den senaste South Park Special
– Även detta hydraulikföretag tar Crypto, DeFi, NFT och Metaverse plunge

– Här är ”Metaverse-Ready Sneakers and Collectibles”-skaparen Nike förvärvade
– Saxo Banks ”Outrageous Prediction” på NFT-baserade plattformar stör Spotify

– Paks NFT-samling slår ett prisrekord för konstauktioner
– Endast 1 av 4 NFTs köpta under prägling Resultat i vinst – Kedjeanalys

Source link