Bitso går all-in på fotbollskryptoöverföringar, sponsringar i LATM när VM närmar sig


Stefany Ferrer. Källa: En skärmdump, Instagram/stefvangi21

Kopplingen mellan latinamerikansk fotboll och krypto fortsätter att fördjupas i år – med en uppsjö av aktivitet kring några av regionens största fotbollslag, stjärnspelare och dess mest stärkta kryptobörser.

I början av denna månad, Tigres Femenil – damfotbollsklubbens arm av UAL Tigres club, vinnare av CONCACAF Champions League 2020 – bekräftade att de hade sålt en spelare i en kryptotransaktion.

Spelaren i fråga var Stefany Ferrer, en brasiliansk mittfältare som växte upp i Spanien. Ferrer flyttade till Angel Cityen ny USA-baserad klubb vars ägare inkluderar kändisar som Natalie Portman, Eva Longoria, Mia Hamm, Becky G och Serena Williams.

Storleken på övergångssumman verkar inte ha offentliggjorts, och inte heller den typ av token som användes för att finansiera affären. Men överlåtelsen genomfördes i samband med Bitsoen av Mexikos (och Latinamerika) största kryptohandelsplattformar.

El Financiero rapporterade att affären var den första spelarförsäljningen som gjordes i krypto, och följer på en affär i november förra året där Bitso blev Tigres huvudsponsor. Flytten var ett stort genombrott vid den tiden – eftersom ingen annan kryptobörs tidigare hade sponsrat ett professionellt mexikanskt team.

Bitso har också försökt att bredda sin räckvidd inom mexikansk fotboll genom att försegla sponsringsavtal med det mexikanska landslaget inför årets VM i Qatar.

I slutet av förra månaden slöt företaget ett ettårigt avtal som kommer att se att dess varumärke visas på det mexikanska landslagets träningströjor och skyltar på hemmaarenor. I affären kommer Bitso också att släppa en uppsättning icke-fungibla tokens (NFT) med landslagstema.

Företaget, som fick enhörningsstatus 2021, har utökat sin räckvidd bortom den inhemska fotbollsscenen och till Brasilien, där det också har en växande användarbas. Förra månaden tecknade företaget ett sponsringsavtal med ett kraftpaket inom sydamerikansk fotboll: São Paulo Futebol Clube, avslöjade klubben på sin hemsida. Förutom en sleeve sponsring kommer affären också att tillåta fans att köpa exklusiva biljetter reserverade för Bitso-kunder med krypto.

Men Bitsos kryptobörsrivaler vägrar också att stå stilla. I slutet av januari, Binance meddelade att den hade tecknade ett femårigt avtal med det argentinska landslaget som kommer att se det bli lagets huvudsponsor. I affären kommer börsjätten också att lansera en fantoken knuten till landslaget – allt i tid till VM senare i år.
___
Läs mer:
– Messi fick krypto i PSG-affären, utbetalningar av fantoken kan ”incitamentera” spelare
– Fan Tokens blomstrar hos japanska proffsfotbollsklubbar

– Mexikanska fotbollsförbundet visar League Clubs NFT Equity Sale Red Card
– Dreams of the Metaverse: Rethinking Sports Through High-TechSource link