Bitrefill tillåter nu El Salvadoraner att betala alla sina räkningar i BitcoinBitcoin gjordes till lagligt betalningsmedel i El Salvador tidigare i år den 7 september, vilket kräver att alla företag accepterar BTC som betalning. Men även med president Nayib Bukeles mandat har många företag ännu inte antagit den nödvändiga tekniken för att acceptera bitcoin för sina produkter och tjänster. Bitrefill syftar till att hjälpa till med att fixa detta genom att erbjuda en tjänst som gör att El Salvadorans kan betala över 150 olika räkningar i BTC.

Den här nya tjänsten kommer att göra det möjligt för El Salvadoraner och deras familjer utomlands att betala för deras hyra, el, vatten, internet, telefon (mobil & fast telefon) och TV-räkningar med Bitcoin Lightning Network samt transaktioner i kedjan. Detta ger ett annat alternativ för familjemedlemmar som bor utomlands för att hjälpa sina nära och kära i El Salvador, att kunna hoppa över löjliga remitteringsavgifter och banköverföringar genom att använda Bitcoin.

Tjänsten, som tillkännagavs idag vid Adopting Bitcoin-konferensen i El Salvador, kommer att lanseras med följande tjänsteleverantörer för deras faktureringsprogram: CAESS, DIGICEL, BELCORP, SKY, FONDO SOLICIAL PARA LA VIVIENDA, CIELO, TELEFONICA MOVIL, DEUSEM, CLESA , CLARO, EEO, DELSUR och ANDA.

.Source link