BitMEX:s One-Stop Crypto Shop in DACH Region Plan får en bankvändning


Källa: Adobe/mehaniq41

BXM Operations AG, ett företag som grundats av chefer för kryptoutbytesplattformen BitMEX, planerar att köpa tysk bank Bankhaus von der Heydt eftersom BitMEX-gruppen har som mål att etablera en one-stop-shop för reglerade kryptoprodukter i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Förvärvet är villkorat av Tysklands godkännande Federal Financial Supervisory Authority (BaFin), och det förväntas slutföras i mitten av 2022, sa BitMEX idag. Inga ytterligare detaljer om affären avslöjades.

”Genom att kombinera Bankhaus von der Heydts expertis inom reglerade digitala tillgångar med kryptoinnovationen och omfattningen av BitMEX, tror jag att vi kan skapa ett reglerat kraftpaket för kryptoprodukter i hjärtat av Europa,” Alexander Höptner, VD för BitMEX och medgrundare av BXM Operations AG, citerades i tillkännagivandet.

Med relation till BitMEX planer på att utöka sitt utbud av kryptoprodukter i hela den tysktalande regionen i Europa, sa Stephan Lutz, finanschef för BitMEX och en annan medgrundare av BXM, att ”Tyskland, som den största ekonomin i Europa, kombinerar en innovativt förhållningssätt till digitala tillgångar med stark regulatorisk tillsyn och rättsstatsprincipen – vilket gör det till en främsta marknad för BitMEX:s expansion i Europa.”

I oktober 2021 meddelade BitMEX att det utökar sin mäklartjänst BitMEX-länk till Schweiz. De sa att de kommer att utveckla nya affärslinjer och funktioner under varumärket BitMEX, inklusive möjligheter för spot, mäkleri, förvaring, informationsprodukter och en akademi ”för att fördjupa kunskapen om digitala tillgångar och kryptohandel.”

Under tiden, när köpet är genomfört, ska den tyska banken fortsätta sin verksamhet som en fristående affärsenhet, och Höptner och Lutz kommer att ansluta sig till dess förvaltningsråd, enligt uttalandet.

Bankhaus von der Heydt grundades 1754 och är involverad i traditionella bank-, fonder- och värdepapperiseringsföretag, men de tillämpar också blockkedjeteknik i sin verksamhet och erbjuder en rad digitala tillgångsbanktjänster. Dessa inkluderar lösningar för tokenisering, möjliggör effektiva betalningstransaktioner och tillhandahåller reglerad säker marknadstillträde.

I december 2020 tillkännagav Bankhaus von der Heydt sitt partnerskap med leverantören av kryptobetalningslösningar SatoshiPay under vilket det senare företaget blev den första officiella användaren av bankens EURB stablecoin.
____
Läs mer:
– DACH-fonder kan injicera 657 miljarder USD i digitala tillgångar inom 3 år – Rapport
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens

– 4 000 tyska fonder får grönt ljus för att börja investera i krypto
– BitMEX lanserar BMEX Token 2022, tillkännager AirdropSource link