Bitcoin såg inflöden igen, Miner satsade mot Ethereums PoS, Meta om att få Metaverse ”rätt” + fler nyheter


Källa: Adobe/onnarong

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Digitala tillgångsinvesteringsprodukter såg inflöden på totalt 14,4 miljoner USD förra veckan, vilket bröt de tidigare 5 veckorna av utflöden, per Myntandelar data. Bitcoin (BTC) såg inflöden på totalt 14 miljoner USD förra veckan, jämfört med nästan 55 miljoner USD utflöden en vecka tidigare. Ethereum (ETH) fortsätter att se utflöden, med nästan 16 miljoner USD förra veckan, eller cirka 50 % mindre än en vecka tidigare. ”Inflödena kom senare i veckan under en period av betydande prissvaghet, vilket tyder på att investerare, vid nuvarande prisnivåer, ser detta som en köpmöjlighet”, tillade CoinShares.
MTD – månad till datum; YTD – år-till-datum; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Före detta Goldman Sachs VD och styrelseordförande Lloyd Blankfein berättade för CNBC att hans syn på krypto utvecklades efter att digitala tillgångar lockade biljoner dollar i värde. ”Jag kan inte förutsäga framtiden, men jag tror att det är en stor sak att kunna förutsäga nuet, som ”Vad är det som händer?” Och jag tittar på krypton, och det händer”, sa han och förklarade att ekosystemet kring krypto har mognat under det senaste året.

 • Kapitalförvaltningsjätte BlackRock Inc. har ansökt om en börshandlad fond (ETF) som fokuserar på blockchain-teknologi, enligt en anmälan till USA säkerhet och utbytesprovision (SEC). iShares Blockchain and Tech ETF spårar investeringsresultaten för ett index som består av företag som är involverade i ”utveckling, innovation och användning av blockchain- och kryptoteknologier” i USA och på andra håll.
 • Non-fungible token (NFT) värdepappersföretag NFT-investeringar har ingått en icke-bindande avsiktsförklaring om att förvärva kryptoriskkapitalbolag Pluto Digital Assets PLC mot en ersättning på 96 miljoner GBP (129,4 miljoner USD). ”Förvärvet av Pluto är NFT Investments största förvärv sedan börsintroduktionen i april 2021. Det kommer att skapa ett betydande globalt metaverse företag och främja NFT Investments närvaro i NFT-sektorn, eftersom Pluto Ventures redan har investerat stort i NFTs och NFT-spel, ” sa företaget.

Gruvnyheter

 • Vid den tidpunkt då Ethereum siktar på att övergå till proof-of-stake (PoS) konsensusmekanismen, Luxor Technology Corporation har beslutat att lansera en Ethereum Mining Pool och företaget har börjat organisera och bygga en förespråkargrupp för Ethereum att förbli på proof-of-work (PoW), och säger att det ”säkerställer att nätverksverksamheten förblir decentraliserad och att gruvprocessen har djupgående, positiva effekter på globala energimarknader.” Per företaget arbetar man med stora institutionella gruvarbetare, som t.ex Hydda 8 och Hive Blockchain, såväl som ett antal detaljhandelsgruvarbetare i Nordamerika, ”i sin strävan att förse industrin med en USA-baserad Ethereum-gruvpool.”
 • Bitcoin gruvbolag CleanSpark meddelade att dess hashrate nyligen har överskridit 2 exahashes per sekund (EH/s), en fördubbling under de senaste tre månaderna. Företaget sa att det nu producerar cirka 10 BTC per dag.

Metaverse nyheter

 • Meta sa att ”för att få saker rätt”, i sina ansträngningar att utveckla sin egen metavers, kommer de att arbeta ”med experter inom medborgerliga och mänskliga rättigheter, regering, teknik och akademi för att tänka igenom frågor och mildra risker.” ”Inget företag kan (eller borde) bygga metaversen ensam. Företaget tillade att de under de kommande två åren kommer att investera 50 miljoner USD för att utveckla mixed reality-program och bedriva forskning fokuserad på fyra huvudområden: integritet, säkerhet, ekonomiska möjligheter , och inkludering. (Läs mer: Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT)

Reglernyheter

 • Vita huset i USA förbereder en verkställande order för utgivning redan nästa månad som kommer att beskriva en omfattande regeringsstrategi för kryptotillgångar och be federala myndigheter att fastställa deras risker och möjligheter, rapporterade Bloomberg.
 • De Advertising Standards Authority i Irland (ASAI) övervakar utvecklingen i andra länder efter att brittiska myndigheter presenterade nya regler som syftar till att stävja vilseledande reklam för kryptotillgångar den här veckan, enligt The Journal.
 • Myanmars militärjunta har infört en cybersäkerhetslag som skulle förbjuda användningen av virtuella privata nätverk (VPN), med straff för fängelse och/eller böter, enligt The Register. Lagförslaget förbjuder också användningen av digital valuta, enligt straffet med fängelse i sex månader till ett år och med samma böter som används för att avskräcka VPN-användning.

Utbyter nyheter

 • FTX förbereder ett visum betalkort som inte kommer att vara tillgängligt för amerikanska kunder. FTX säger också att dess kort inte kommer att ha några avgifter (bortsett från tredje parts sådana) och kryptosaldon kommer automatiskt att bytas ut vid försäljningsstället, där användare kan spendera sin krypto var som helst där Visa accepteras globalt.

Karriärnyheter

 • Sociala medier jätte Twitter är rekrytering en ytterligare ledare för sin kryptodivision, enligt till en platsannons. Den nyanställda kommer att tjäna i rollen som ”Senior Product Manager, Crypto” för att utforska blockchain, krypto och Web 3.
 • Wall Street tungviktare Citigroup anställer en global chef för riskhantering för digitala tillgångar, som kommer att vara ”ansvarig för alla frågor som rör riskhantering av digitala tillgångsaktiviteter globalt och över alla Citi affärslinjer.”
 • Blockchain.com lägger till Tom Horton, den ledande oberoende direktören från detaljhandelsjätten Walmart, till sin egen styrelse i upptakten till ett potentiellt offentligt erbjudande av kryptotjänsten, enligt Bloomberg. Horton sa till butiken att det som händer i kryptorymden är ”relevant för saker och ting [he is] involverade med andra håll – andra styrelser, andra företag.”

Source link