Bitcoin och Ethereum prisprognoser för 2022


Källa: Adobe/Wit

Det senaste året har varit ännu ett bra år för kryptotillgångsmarknaden, där bitcoin (BTC) har nästan fördubblats i pris hittills och det totala kryptomarknadsvärdet ökat från drygt 750 miljarder USD till nästan 3 miljarder USD.

För bitcoins del drevs prisuppgångarna i år av stora utvecklingar som att El Salvador blev det första landet att göra kryptovalutan lagligt betalningsmedel, och elbilstillverkaren Tesla bli det största företaget hittills att lägga till bitcoin till sin balansräkning.

På samma sätt såg ethereum (ETH) också en stor hausse utveckling i år, med implementeringen av EIP-1559-uppgraderingen som för första gången introducerade en utbudsreducerande tokenbrännmekanism, utan tvekan var den viktigaste.

Och även om 2021 var ett bra år, kan 2022 bli ännu bättre för kryptomarknaden, enligt vissa analytiker Cryptonews.com har pratat med. Men som vanligt är åsikterna väldigt olika.

För att ge en uppfattning om vad vi kan förvänta oss för 2022, kontaktade vi ett antal aktörer inom kryptobranschen för att höra deras prisprognoser för BTC och ETH under 2022.

(När detta skrivs handlas BTC för cirka 56 250 USD och har minskat med 11 % på en månad, vilket minskar dess vinster under de senaste 12 månaderna till mindre än 193 %. ETH fluktuerar runt 4 500 USD och minskar med nästan 2 % på en månad. Den ökade med 656 % på ett år.)

Bitcoin prisprognoser för 2022

Källa: CoinGecko

Även om det senaste året inte på något sätt har varit smidigt för bitcoin-innehavare, med både skarpa uppgångar och djupa korrigeringar under året, var alla kommentatorer optimistiska om priset för nästa år.

”Min förutsägelse är att den kommer att fortsätta att vara volatil, men den långsiktiga trenden kommer att peka uppåt och den kommer att mer än fördubblas i termer av totalt marknadsvärde per år i genomsnitt,” Kjetil Hove Pettersen, VD för norska Bitcoin-gruvarbetare Kryptovault, sa och tillade:

”Jag förväntar mig en kraftig ökning på kort sikt, 2022 kan vi se 140 000 USD eller högre.”

Men Pettersen betonade också att det är ”omöjligt att förutsäga med någon precision” var priset kan ta vägen, och att teknisk analys inte nödvändigtvis kommer att fungera när externa faktorer spelar in.

”[…] det är så många faktorer och yttre påverkan som spelar in som gör det svårt att tillämpa traditionella [technical analysis] eller historiska jämförelser”, sa Bitcoin-gruvarbetaren.

Samtidigt, Bernardo Schucman, Senior Vice President för Bitcoin Miner CleanSparkDigital Currency Division, var också optimistisk om den främsta kryptovalutan under nästa år.

”Jag tror på 250 000 USD per BTC i slutet av 2022 baserat på det enorma antalet Bitcoin-gruvföretag som grundades i USA 2021,” förutspådde Schucman.

Han tillade att dessa nya gruvarbetare inte bara ökar hashratet eller beräkningskraften hos Bitcoin-nätverket, utan att de också är ”starka innehavare av tillgången.”

”Den sista, men mycket viktiga, nyckelfaktorn för att maximera BTC-prishöjningen kommer att vara större användning av BTC-plånböckerna implementerade i sociala medier, som Twitter,” sa Schucman vidare och noterade att Bitcoins Lightning Network kommer att erbjuda ”en stor push för BTC massadoption.”

Mest hausse bland experterna vi pratade med nästa år var Julian Liniger, VD för den Schweizbaserade bitcoinmäklaren Relai, som sa att vi kan vara på väg att se BTC-adoption tas till en helt ny nivå 2022.

”Individer, företag och nu till och med länder börjar adoptera bitcoin mer och mer och inflationen av fiat-valutor är på uppgång,” sa Liniger Cryptonews.com. Han tillade att de dagliga prissvängningarna i bitcoin ”gick från hundratals till tusentals till tiotusentals och kommer att hamna i hundratusentals USD 2022.”

Och om Relai’a VD har rätt, ser nästa år extremt hausse ut för kryptovalutan nummer ett:

”Jag tror att 2022 kommer att bli året bitcoin når 500K USD,” uppskattade Liniger.

Andra var också optimistiska inför nästa år, om än mindre än Relai VD:s extremt hausse uppmaning.

Som förutspått av den populära oberoende bitcoin on-chain och tekniska analytikern Matthew Hyland i början av november, kan bitcoin nå 250 000 USD så snart som i januari 2022, även om detta skulle kräva en stor och snabb ökning från där kryptovalutan står nu.

Hyland motiverade sitt höga prismål med att vi ännu inte har sett eufori som vi såg 2017 i den nuvarande marknadscykeln, och förklarade att detta borde ses i ”den sista delen av en bubbla.”

”Jag förutspår att eufori kommer att börja när bitcoin bryter 100 000 USD”, skrev Hyland på Twitter strax innan marknaden började korrigera lägre i slutet av november.

Slutligen Simon Peters, en kryptoanalytiker på valuta- och kryptohandelsplattformen eToro, gav inget fast prismål, men sa att bitcoinpriset i allmänhet kretsar kring att blockbelöningen halveras vart fjärde år.

”Vi såg en tjurmarknad 2013, 2017 och vi ser det nu 2021. Där vi dock såg paraboliska prisökningar mot den senare delen av tjurmarknaderna 2013 och 2017, har vi ännu inte sett det i år, vilket tyder på att det kan komma ytterligare prishöjningar innan vi når den ultimata toppen, säger analytikern.

Ethereum-prisprognoser för 2022

Källa: CoinGecko

Liksom bitcoin har ethereum också sett sin beskärda del av hausseartadhet 2021.

Den näst mest värdefulla kryptotillgången är dock känd för att vara mer volatil än bitcoin, och enligt några av de analytiker vi pratat med är den också svårare att förutse. Som sådan var färre kommentatorer villiga att ge fasta prismål på ETH.

”Jag vågar inte spekulera” vart priset på ethereum går 2022, sa Kryptovaults Kjetil Hove Pettersen, samtidigt som han betonade att det sannolikt kommer att vara ”ännu mer volatilt än bitcoin.”

”Det är möjligt att det kommer att överträffa bitcoin, men det är också mycket mer risk förknippat med det, precis som med varje altcoin,” sa Kryptovaults VD.

På liknande sätt sa eToros kryptoanalytiker Simon Peters att ETH kunde se högre priser på grund av en kombination av ökad efterfrågan och mindre utbud, även om han inte var villig att erbjuda ett fast mål.

Efterfrågan från både institutioner och privata investerare som letar efter alternativa investeringar, i kombination med en ”utbudsminskning och avmattning av ny ETH som kommer i omlopp” på grund av EIP-1559 kan leda till ”en potentiell prishöjning” för ETH, sa analytikern.

Han tillade att mer av det befintliga utbudet av ETH nu är låst i insatskontrakt. Detta kommer utöver utbudet som redan är låst i decentraliserade finanstillämpningar (DeFi) och ett minskande utbud av ETH på börser, förklarade analytikern.

Bland dem som vågade erbjuda ett mer specifikt mål var CleanSparks Bernardo Schucman, som förutspådde att tillväxt i DeFi och en generell trend mot mer tokenisering skulle driva tillgången till nya toppar 2022.

ETH ”kommer att gå mot 20 000 USD på grund av det stora antalet nya DeFi- och tokeniseringsprojekt som håller på att fånga in i ekosystemet,” sa Schucman.

Slutligen har Bloombergs senior råvarustrateg Mike McGlone också en ganska vag förutsägelse för ETH, och sa i en kryptomarknadsrapport i november att den ”visar på rätt spår för 5 000 USD, med stöd runt 4 000 USD”, om än med en ospecificerad tidsram.

Förutsägelsen förra månaden följer hausseartade kommentarer från analytikern i septembers kryptoutsikter, där han sa att ETH ”vinner dragkraft” mitt i ”minskande utbud” och ökande efterfrågan.

____
Läs mer:
– ”Fillig” S2F-modell tankar Debatt om Bitcoin-prismodellens användbarhet
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Titta på: CryptoBirb om trender inom kryptohandel, hans exitstrategi, björnmarknad och mer
– Titta: Tone Vays på Bitcoin-berättelser, Bear Market, DeFi, NFTs och Ethereum

– Kryptoinvesteringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?

– ”Papperspengar” når rekordlågt mot Bitcoin och andra hårda tillgångar – Panteras VD
– Altcoins in för en Bumper 2022 som antal kryptohandlare inställt på dubbel – Rapportera

– Mt. Gox utbetalningar närmar sig, men är marknaden redo för det?
– Enorma skillnader sett i bankernas Ethereum-värdering när ETH testar all-time high

– 20 000 USD veckoförskjutningar i Bitcoins pris sannolikt i år, säger författaren
– ”Extrem volatilitet” förväntas när Bitcoin-investerare lär sig att värdera det

Source link