Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd


Källa: AdobeStock / Сергей Шиманович

Med all den nya kapacitet som utlovas av stora bitcoin (BTC) gruvarbetare, kommer bitcoin-nätverkets hashhastighet – eller beräkningskraften som går till att bryta nya mynt – sannolikt att växa dubbelt så mycket som det nuvarande antalet under följande år, föreslog Dave Perrill, VD för gruvinfrastrukturleverantör Beräkna norr.

Med sina egna ord sa Perrill om hashhastighet i kommentarerna som delas med Cryptonews.com,

”Räkna med att det kommer att fördubblas nästa år, eftersom stora industriaktörer lovar att hundratals megawatts kapacitet kommer att vara online 2022.”

Han tillade att även om det inte fördubblas, ”kommer vi fortfarande att se mer än 3GW ström som kommer online i alla hörn av USA” baserat på de åtaganden som gjorts av stora aktörer i rymden.

Kommentarerna från Perrill följer nyheter från tidigare denna månad om att hashhastigheten på bitcoin-nätverket har återhämtat sig helt från nedläggningen av gruvdrift i Kina. Avstängningen, som kom som ett resultat av ett förbud mot gruvdrift och de flesta andra aktiviteter relaterade till kryptoset tidigare i år, ledde till den största migrationen av gruvarbetare ut ur ett land i bitcoins historia.

Från att tidigare ha varit starkt koncentrerad till Kina blomstrar nu bitcoin-gruvindustrin i USA, med landet som nu anses vara epicentrum för global bitcoin-gruvdrift.

Den 15 december låg hashhastigheten för bitcoin-gruvdrift på 175E, vilket representerar en liten nedgång från en rekordnivå på 190E som nåddes den 9 december (baserat på ett 7-dagars glidande medelvärde).

Bitcoin hashhastighet:

Källa: BitInfoCharts

I takt med att gruvdriftens popularitet har ökat i västvärlden ökar dock också kritiken från kritiker. I Sverige har två tillsynsmyndigheter gått så långt som att föreslå ett EU-omfattande förbud mot Proof-of-Work-brytning, medan även gruvarbetare på andra håll känner pressen från miljöpartister som hävdar att det är slöseri med energi.

Enligt Dave Perrill har dock fokus bland gruvarbetare på övergången till förnybara energikällor precis börjat.

”Under 2022 kommer stora energiproducenter och nätoperatörer att bli mer involverade i kryptomarknaden, eftersom låg kostnad, skalbar och förnybar energi kommer att fortsätta att vara avgörande för gruvförsörjningskedjan,” förutspådde Perrill.

Han tillade att gruvarbetare ”kommer att åta sig en nätneutral koldioxidpolitik”, och att investeringar i saker som förnybara energikrediter (RECs) och Emission-Free Energy Certificates (EFECs) kommer att bli vanligare.

Det återstår dock att se om ett större fokus på att använda förnybart i gruvdrift räcker för kritikerna.

Bara förra veckan kom ytterligare en attack på Proof-of-Work konsensusalgoritmen från en Krusning teammedlem, när företagets styrelseordförande, Chris Larsen, föreslog att bitcoin skulle gå bort från ”klimatkatastrofen” som är Proof-of-Work, och istället anamma en form av den alternativa Proof-of-Stake (PoS)-algoritmen.

”Den framväxande lösningen bland klimatexperter är att Bitcoins kod måste ändras till en lågenergikonsensusalgoritm som de som används av nästan alla andra stora kryptoprotokoll,” skrev Ripples ordförande i sitt förslag.

Förslaget ropades snabbt upp av Nic Carter, medgrundare av Myntmått och grundande partner till Castle Island Ventures, som kallade det ”den dummaste idén jag har stött på i år.”

En liknande negativ känsla mot PoW har också uttryckts av några lagstiftare i USA, med till exempel den demokratiska senatorn Elizabeth Warren i ett brev som ifrågasätter miljöfotavtrycket hos en Greenidge Generation gruvdrift i delstaten New York.

”Med tanke på den utomordentligt höga energianvändningen och koldioxidutsläppen som är förknippade med Bitcoin-brytning, väcker gruvdrift vid Greenidge och andra anläggningar oro över deras inverkan på den globala miljön, på lokala ekosystem och på konsumenternas elkostnader,” skrev Warren i brevet.

Klockan 13:22 UTC handlades BTC för 48 575 USD, upp med 1,6 % under de senaste 24 timmarna och ned 3,9 % under de senaste 7 dagarna.

____

Läs mer:

– Nordiska Bitcoin-gruvarbetare står inför dubbel utmaning, men industrin fortfarande ”ganska optimistisk”
– Bitcoin-gruvarbetare säkrar fler kärnkraftsaffärer mitt i klimatoro

– USA blir största Bitcoin-gruvnav efter Kinas uttåg av gruvarbetare
– Kazakstan kan tjäna 1,5 miljarder USD från Crypto Mining om 5 år – Association

– US Utility Mines Bitcoin för att balansera elförsörjningen
– Bitcoin Miners, notera – Bidens plan skulle göra om det amerikanska elsystemet

– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion
– Ripple och Nelnet tillför 44 miljoner USD i solenergi för att minska CO2-utsläppenSource link