Bitcoin Mining Energianvändning ”Inkonsekvent”, ”Blir snabbt mer effektiv”


MicroStrategys vd Michael Saylor. Källa: en skärmdump, Youtube/Swan Signal – A Bitcoin Channel

Den totala användningen av energi för Bitcoin (BTC) gruvdrift är ”oviktig” och den ”blir snabbt mer effektiv.” Mikrostrategi VD Michael Saylor sa, när gruvindustrin förbereder sig för en utfrågning i det amerikanska representanthuset denna vecka.

Saylor talade under en kvartalsvis genomgång av Bitcoin Mining Council (BMC) på onsdag.

Enligt VD:n utgör mängden energi som Bitcoin använder inte mer än ”ett avrundningsfel” i andra större industrier och är ”försumbar” jämfört med världens totala energianvändning.

”I förhållande till den globala energianvändningen, [bitcoin] använder cirka 14 baspunkter”, sa Saylor och noterade att detta har ökat under det senaste kvartalet med tanke på att Bitcoins hashrate, eller beräkningskraften, har ”ökat dramatiskt.”

7-dagars glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

Vidare sa den framstående Bitcoin-tjuren att gruvdrift inte bara är mycket effektiv i sitt nuvarande tillstånd, utan betonade att den också blir mer effektiv med tiden.

”Det är redan den mest kostnadseffektiva stora industriella energianvändaren i världen, det är extraordinärt i sin effektivitet,” sa Saylor och tillade att ”den viktiga punkten är att det blir mer effektivt.”

Förutom Saylor, Myntmått medgrundare och Castle Island Ventures generalpartnern Nic Carter deltog också i genomgången. I sina kommentarer fokuserade Carter på det nyligen publicerade vilseledande memo som förberetts för en kommande utfrågning i USA:s representanthus om effekterna av kryptomining, och sa att memot innehåller siffror som rör e-avfall från gruvdrift som ”vi vet är falska. ”

”Påståendet är att Bitcoin-brytning genererade 30 000 ton e-avfall 2021,” sa Carter och tillade att detta är baserat på ett papper som antar en 1,29-årig avskrivningscykel för ASIC Bitcoin-gruvmaskiner.

”[Bitmain’s S9 mining machines] representerar 25% av nätverkets hashrate, och det var en ASIC som släpptes 2016,” sa Carter och förklarade att de flesta gruvföretag använder avskrivningsantaganden som är ”mycket längre” än 1,29 år.

”Vi har sett i praktiken att ASICs i allmänhet har varat mycket längre än de flesta förväntade sig,” sa Carter och tillade att avskrivningscykeln nuförtiden ”förmodligen är mer som 5 år effektivt.”

Intel inom Bitcoin-gruvdrift

Under onlinediskussionen berörde Michael Saylor också de senaste nyheterna om att den stora amerikanska chiptillverkaren Intel kan lansera en ny typ av Bitcoin-gruvmaskin med kraftigt förbättrad energieffektivitet.

Enligt VD:n har Intels inträde i utrymmet potentialen att påskynda energieffektiviteten för Bitcoin-brytning, och kallar det ”indikativt för nätverkets vitalitet och en bra sak överlag.”

Det nya chippet, som har beskrivits som en ”ultra-lågspänning energieffektiv Bitcoin mining ASIC,” ryktas att avtäckas under en företagspresentation den 23 februari, Cryptonews.com rapporterade igår.
____
Läs mer:
– Vilseledande memo för utfrågning i USA:s hus om Bitcoin & Ethereum Mining inkluderar ”grundläggande fel”
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare

– Hur Bitcoin Mining kan hjälpa nationer med inhemsk energiproduktion

– En närmare titt på miljöpåverkan av Bitcoin Mining
– Bitcoin-gruvarbetare anpassar sig snabbt när EU funderar på ”klimatvänliga kryptotillgångar”Source link