Bitcoin Mining Company GRIID blir den första mottagaren av Intels ”Bonanza Mine”-chips


Källa: AdobeStock / uflypro

GRIID, ett amerikanskt infrastrukturföretag som äger och driver ett antal Bitcoin (BTC) gruvanläggningar, har ingått ett partnerskap med ett stort multinationellt företag och teknikföretag Intel att bli den första mottagaren av dess kommande ”Bonanza Mine”-marker.

FOX Business rapporterade denna nyhet med hänvisning till företagets S-4-anmälan. Publikationen detaljerade att GRIID kommer att ha tillgång till en stor del av chipets produktion, och tillade att chipen skulle ”göra Bitcoin-brytning mer energieffektiv genom att minska mängden energi som behövs i processen.”

Som rapporterats siktar Intel på att avslöja sin ”Bonanza Mine”-processor, som är ett nytt chip som beskrivs som en ”ultra-lågspänning energieffektiv Bitcoin-gruvdrift ASIC”, den 23 februari. Tom’s Hardware rapporterade att chipsen förväntas komma till marknaden inom en snar framtid.

”Det här kommer att vara stort om det blir framgångsrikt eftersom en stor motvind för institutionellt ägande av Bitcoin har varit ESG [environmental, social and corporate governance] oro,” Tom Hayes, ordförande för Great Hill Capital, berättade för FOX Business.

GRIID är ett Ohio-baserat ”självgruvföretag” med tre USA-baserade anläggningar. Bolaget är planerat att bli börsnoterat via en SPAC-fusion (Special Purpose Acquisition Company) under de kommande veckorna. När affären har slutförts kommer det sammanslagna bolaget att noteras på New York Börsen (NYSE) under tickersymbolen ”GRDI”.

Flytten förväntas ge den 4-åriga startupen GRIID ett lyft och till och med ställa den i nivå med Bitmain, världens största Bitcoin-gruvarbetare som stod för cirka 75 % av gruvmarknadsandelen 2018.

Samtidigt har Bob Burnett, tidigare Intel-anställd och ordförande för Divvy Systems/Barfoot Mining, som tillhandahåller värd för kryptominerare, hävdade att Intel inte ”träder in på marknader oseriöst”, och tillade att flytten är hausse för branschen.

Men som Mati Greenspan, grundare av QuantumEconomics.io, noterade, för närvarande ”vi har ingen aning om vad de faktiskt kommer att avslöja.” Det kan vara ett proof of concept, en färdig produkt eller något helt annat.

Greenspan tog upp mer relevanta frågor, särskilt:

  • hur effektiv kommer Bonanzagruvan att vara;
  • hur kommer det att jämföras med de för närvarande tillgängliga ASIC:erna;
  • Med efterfrågan på elektroniska enheter som skjutit i höjden sedan pandemins början, och Intel för närvarande befinner sig i ”den stora bristen på chip”, hur mycket silikon kommer de att kunna avleda till bitcoin?

”För närvarande vet vi inte,” avslutade Greenspan.

____

Läs mer:
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Jack Dorsey’s Block tillkännager Bitcoin Mining System, bygger kärnteamet

– Ytterligare en ensam gruvarbetare vinner ’Life-Changing’ Summa, samlar in USD 536K i Ethereum Block Reward
– Bevis på hyckleri: Värdepapperstillsynsmyndigheten kräver förbud mot Bitcoin Mining i EU, främjar PoS

– Vilseledande memo för utfrågning i USA:s hus om Bitcoin & Ethereum Mining inkluderar ”grundläggande fel”
– Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd

Source link