Bitcoin Miner Bitfarms köper 1 000 BTCNasdaq-noterade bitcoingruvarbetare Bitfarms sa i måndags att de köpte 1 000 BTC under den första veckan i januari, ett belopp som ökade företagets bitcoininnehav med cirka 30%. Företaget sa att det nu har 4 300 BTC i sin statskassan.

”Vår vägledande företagsstrategi på Bitfarms är att ackumulera mest Bitcoin till lägsta kostnad och på snabbast tid till förmån för våra aktieägare,” sa Bitfarms VD Emiliano Grodzki i ett uttalande.

Bitfarms sa att köpet på 43,2 miljoner dollar försökte fånga det rabatterade bitcoinpriset eftersom hårdvarupriserna förblir höga, en investeringsplats som företaget utforskar för att utöka sin verksamhet och öka hashhastigheten. De 1 000 nya bitcoin som köpts under en vecka representerar vad gruvarbetaren lade till sina innehav under vart och ett av de tredje och fjärde kvartalen 2021. Företaget sa dock att kontantallokeringen inte borde komma i vägen för dess hash-rate-mål för 2022, vilket skulle sätta företagets kapacitet på åtta exahashes per sekund (EH/s) vid årsskiftet.

.Source link