Bitcoin, magiska bubblor och historia


Min son firade nyligen sin femårsdag. Vi hade en fest för honom och vi gjorde de obligatoriska ”festpaketen” för barnen. Höjdpunkten var bubblorna. Det är det alltid. Barnen sprang runt och duschade varandra i bubblor. Men det fanns inte lika många bubblor på den festen som det har varit kritiker av bitcoinbubblor, av vilka några är världsberömda intellektuella.

Jag kan inte låta bli att se på dessa kritiker på samma sätt som jag såg på barnen på min sons fest. Jag menar det inte på ett nedlåtande sätt. Jag skulle inte kunna vara nedlåtande mot dessa intellektuella jättar, även om jag ville vara det. Men ärligt talat, hur ser man annars på någon som inte kan (eller helt enkelt inte vill) anta ett vidare perspektiv?

Det är helt sant att bitcoin, i olika skeden av sin 13-åriga historia, gick in i ”bubble-territorium” där priset skulle göras för en stor korrigering. Men att beskriva själva bitcoin som en bubbla (i sin helhet) ignorerar varje jämförelse mellan dess prishistoria och andra ökända bubblor.

.Source link