Bitcoin Lightning Network skapar effektivitet för handlare


Nedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1130: ”The Lightning Network skapar effektivitet för handlare.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Här är ett bra blogginlägg från teamet bakom Kollider, en börs som tillåter handlare att handla bitcoin med hävstångseffekt. I den dyker de in i de typiska behoven och arbetsflödet hos marginalhandlare som har positioner på flera börser samtidigt, hur de fungerar inbyggt med bitcointransaktioner i kedjan och hur användningen av Lightning Network förändrar dessa operationer och gör dem extremt effektiva. Jag rekommenderar starkt att ni freaks kolla in inlägget om och när ni får en chans.

Som du kan se från skärmdumpen ovan, på grund av typen av omedelbar avveckling som Lightning-nätverket kan tillhandahålla i jämförelse med transaktioner i kedjan, måste mängden sats en bitcoin algo-handlare hålla på en börs som en marginal bufferten reduceras avsevärt från 30 % av riskvärde till 5 % av riskvärde. Möjligheten att snabbt flytta satsningar över Lightning Network från en plånbok som ägs av en viss handlare eller handelsfond till en börs gör att dessa handlare kan exponera sig själva för så lite tredje parts bytesrisk som möjligt. Och som du kommer att upptäcka om du läser inlägget, är denna buffert på 5 % till och med lite konservativ eftersom den tar hänsyn till potentiella kanallikviditetsproblem som kan uppstå om många handlare flyttar mycket sats under perioder med hög volatilitet. Marginalbuffertarna kan bli ännu mindre om farhågor över en kanallikviditet kan dämpas av ökad likviditet på Lightning Network, som verkar komma varje dag.

Just nu är verksamhet inom utbyte via Lightning Network en mycket liten andel av den totala aktiviteten inom utbyte. Allt eftersom tiden går, allt eftersom Lightning Network fortsätter att mogna och när handlare blir mer väl insatta i hur de ska hantera sina pengar via Lightning Network kan vi förvänta oss att fler och fler handlare börjar utnyttja detta verktyg. Ökad användning av det här verktyget bör ha vissa positiva externa effekter som inkluderar lägre avgifter för handlare (vilket innebär högre marginal – åtminstone tillfälligt eftersom resten av handelsvärlden kommer ikapp), och mindre risk för tredje part som kommer med att hålla pengar på ett utbyte. Lightning Network gör det möjligt för handlare att hålla mindre och mindre satsningar i en tredje parts plånbok samtidigt som de skördar samma fördelar av handelsplattformarna som de skulle göra när de gör arbitrage inom börserna via transaktioner i kedjan.

Det ska bli kul att se denna del av marknaden utvecklas under de kommande åren.

framåt!

.Source link