Bitcoin låter oss stå upp mot härskande klassplundringNedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1120: ”De har gjort plundring till normen.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Om du inte kunde säga det så lever vi genom lite av ett samhälleligt förfall för tillfället. Och om vi är brutalt ärliga mot oss själva så har vi förmodligen levt genom lite av ett samhälleligt förfall i decennier, det är bara mycket mer uppenbart för tillfället. Det finns många variabler som ledde till det nuvarande slitna samhället som verkar förlorat och något desperat. Vi kan peka på penningtryckningen, en media- och politisk klass som verkar helvetet sugen på att så splittring, en kombination av självgodhet och apati, och ett antal andra faktorer.

Det finns dock en gemensam faktor bakom alla dessa faktorer som har skapat en miljö där samhälleligt förfall är oundvikligt. Dessutom är denna gemensamma faktor något som människan har känt till i århundraden och vi har blivit varnade för att undvika av stora tänkare genom historien; när de i toppen av den ekonomiska/maktstrukturen inte lever efter samma regler som de under dem kommer det att leda till en oundviklig samhällelig och moralisk kollaps eftersom de under maktstrukturens övre steg blir insedda i orättvisan i maktstrukturen. systemet.

I kölvattnet av finanskrisen 2008 det faktum att vi lever i ett samhälle med två nivåer uppdelat i en härskande klass och dess kumpaner som kan plundra med små eller inga återverkningar och vi andra som inte har den förmågan. Eller ska jag säga, gjorde inte har den förmågan. Det verkar som att vi har nått en punkt där några av de som inte ”har” har fått nog av att se medlemmarna i den härskande klassen gå amok och bestämmer sig för att få vad de uppfattar som sin beskärda del. Denna känsla och uppföljningsåtgärder blir genomträngande i städer runt om i landet som har kastrerat sina polisavdelningar och beslutat att inte åtala småbrott som stöld. Det har blivit allt mer populärt för flashmobs att springa in i butiker och absolut plundra dem utan rädsla för efterverkningar.

.Source link