Bitcoin klättrar över 43 000 USD, analytiker ser också en tjur på lång sikt


Källa: Adobe/Bacho Foto

Medan bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och större delen av den bredare kryptomarknaden steg högre i pris idag, hävdar ett antal forskare och analytiker att kryptomarknaden kan vara på väg att nå sin botten och att det kan bli en hausseartad tur. senare under året, föranledd av ett antal möjliga katalysatorer. Ändå manar de till försiktighet.

Klockan 14:32 UTC handlas BTC till 43 400 USD och är upp nästan 5 % på en dag och 14 % på en vecka. ETH handlas till 3 118 USD, vilket ökar med 4 % på en dag och 19 % på en vecka.

Bitcoins steg upp på måndagen förde priset på myntet över dess 50-dagars glidande medelvärde, en viktig nivå i diagrammet som ofta följs av tekniska analytiker. Korsningen markerar första gången sedan november förra året som bitcoin har handlats över nyckelnivån, och kan tyda på att en mer hausseartad diagramstruktur är på väg.

”Bitcoin har brutit några nyckelnivåer och en nedåtgående linje här under de senaste dagarna och visar tecken på hausse,” Vijay Ayyar, chef för Asia-Pacific på kryptobörsen Luno sa till Bloomberg i en kommentar idag.

Han tillade att BTC är ”begränsat av 50-DMA och måste stänga över det”, och att ett troligt kortsiktigt mål skulle vara i området 46 000 till 47 000 USD.

I skrivande stund data från kryptoutbyte Binance visade att bitcoins 50-dagars glidande medelvärde låg på 42 795 USD.

BTC såg en stark hausseartad action på fredagen när myntet sköt upp över 40 000 USD efter att ha handlats under den psykologiskt viktiga nivån i två veckor, medan ETH bröt över 3 000 USD-nyckeln nästa dag.

BTC-pris senaste 14 dagarna:

Källa: CoinGecko

Ethereums vinster registreras på en dag då de ursprungliga symbolerna för andra smarta kontraktsprotokoll steg ännu mer, med Solanas SOL upp 6%, Polkadots DOT upp 7% och Avalanches AVAX upp 11% under de senaste 24 timmarna.

ETH-pris senaste 14 dagarna:

Källa: CoinGecko

Kommenterar på Twitter, Mystiska tillgångar Chief Investment Officer Eric Wall kallade 40 000 till 43 000 USD ”fomo [fear of missing out] range” för bitcoin, och sa att detta är området där människor som sålde i zonen 33-35 000 USD kommer att ”handla tillbaka i panik.”

Ännu mer hausse var det finansiella analysföretaget FSinsightsom i en rapport förra veckan sa att man förväntar sig ”makromedvind” under andra halvåret av året, i kombination med en förväntad ökning av bitcoins marknadsvärde-till-realiserat-värde (MVRV), för att bringa BTC till 200 000 USD med slutet av året.

Rapporten tillade att flera andra potentiella katalysatorer för bitcoin också är vid horisonten i år. Detta inkluderar en möjlig spotbaserad börshandlad fond (ETF) som godkänns i USA, suveräna nationer följer i El Salvadors fotspår och antar BTC som lagligt betalningsmedel, och potentialen för bredare adoption på tillväxtmarknader med volatila valutor som Turkiet, sa firman.

Slutligen, analysföretaget på kedjan Glassnode spekulerade också idag att botten kan vara inne för bitcoin, och sa i sin veckorapport att området 30 000 till 40 000 USD ”har visat sig vara en stabil stödnivå.”

”[T]här finns en rimlig grad av momentum bakom detta rally, säger Glassnodes rapport, även om den också varnade för att marknaden ”fortfarande är topptung när det gäller distribution” med över 25% av alla bitcoin som nu har orealiserade förluster.

”Nyckeln för att se framåt är huruvida långtidsinnehavare och äldre mynt tar ut likviditet, och om rallyt kan stödjas av förnyad efterfrågan som har saknats i allmänhet sedan försäljningen i maj,” avslutades rapporten.

Uppgångarna för BTC och ETH idag kom när aktiemarknaden såg en blandad utveckling, med amerikanska S&P 500-terminer som pekade lägre under den europeiska handelssessionen innan den gick in i positivt territorium inför öppningen av marknaden på Wall Street.

Enligt Reuters följde nedgången i aktier på fredag ​​och måndag morgon efter starka jobbsiffror och en högre än väntat timresultat från fredagen som gjorde handlare oroliga över att USA Federal Reserve kan bli mer aggressiv i sin kamp mot hög inflation.

Samtidigt följde rörelserna på kryptomarknaden idag också en flyktig föregående vecka för många teknikaktier.

Bland de största förlorarna var Facebook-ägaren Meta, som förlorade 200 miljarder USD från sitt marknadsvärde under veckan på nedslående resultat. Å andra sidan e-handelsjätten Amazon lagt till ungefär samma belopp till sitt marknadsvärde efter att ha publicerat bättre resultat än väntat.

____

Läs mer:
– Bitcoin kommer att nå 93 000 USD i år, enligt en mindre optimistisk undersökning
– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022

– Bitcoin är ”fundamentalt annorlunda” från andra kryptos, kommer sannolikt inte att ersättas – Fidelity
– Analytiker säger att Bitcoin och Ethereum kan bottna (snart)

– Fiats rädslor intensifieras när Turkiets inflation går vild; Medborgare vänder sig till Bitcoin, Tether
– Goldman Sachs hävdar att adoption inte kommer att öka kryptopriserna, talar ner Stablecoin-planer

Source link