Bitcoin kan nå 100 000 USD på fem år om det tar på sig guld – Goldman Sachs


Källa: AdobeStock / miomio13

Ett bitcoin-pris (BTC) på 100 000 USD kan bli verklighet om kryptovalutan fortsätter att ta marknadsandelar som en värdeförrådstillgång från guld, enligt en anteckning från Goldman Sachs. Samtidigt hävdar Bloomberg-analytikern Mike McGlone att 2022 kan bli året guldet skiner igen.

För närvarande uppskattar den amerikanska investeringsbanksjätten att bitcoins floatjusterade börsvärde är strax under 700 miljarder USD, vilket utgör 20 % av en värdebutik som består av guld och bitcoin. Som jämförelse är värdet på guld tillgängligt för investeringar för närvarande cirka 2,6 miljarder USD, skrev Goldman Sachs i den nyligen publicerade noten.

Och medan Goldman sa att bitcoin ”hypotetiskt” skulle kunna nå en prislapp på 100 000 USD om den tar en andel på 50 % av värdebutiksmarknaden, hävdade den också att den digitala tillgången kommer fortsätta att ta marknadsandelar från guld när kryptoantagandet växer.

Kommentarerna om bitcoin gavs i en privat anteckning skriven av Goldman Sachs medchef för global FX- och EM-strategi, Zach Pandl.

När det gäller tidslinjen för det höga prismålet skrev Goldmans analytiker att det skulle kunna ske under de kommande fem åren, vilket skulle ge en sammansatt årlig avkastning på 17 % eller 18 %.

Slutligen angav anteckningen att kritik kring Bitcoin-nätverkets elförbrukning – känd i bitcoin-kretsar som ”energi FUD” – inte kommer att stoppa investerare från att söka exponering för kryptovalutan.

Och medan Goldman Sachs hävdar att bitcoin kommer att fortsätta att ta marknadsandelar från guld under de kommande fem åren, sa Bloomberg Intelligences senior råvarustrateg Mike McGlone i en ny rapport att guld återigen kan glänsa 2022.

I en jämförelse med den industriella metallen koppar, skrev McGlone i rapporten att guld har överträffat koppar under de senaste 10 åren ”av skäl som verkar mer bestående 2022.”

Specifikt hävdade McGlone att en nedgång i Kinas industrisektor kan vara ett dåligt tecken för industriella metaller, medan ädelmetaller som guld kan gynnas.

Samtidigt, on-chain analytics företaget Myntmått på tisdagen sa i sin Nätverkets tillstånd rapportera att även om bitcoin har sett växande popularitet under 2020 och 2021 som ett skydd mot inflation, kan saker och ting förändras under 2022 när centralbanker vidtar åtgärder för att bekämpa stigande inflation, särskilt i USA.

Källa: Coin Metrics

Men rapporten tillade också att även om USA:s penningpolitik kan bli stramare, är inflationen också hög i euroområdet och i länder som Turkiet.

”Med en inflation på över 20% har turkarna redan vänt sig till alternativa värdeförråd, som kan inkludera bitcoin och andra kryptotillgångar eller dollarstödda stablecoins,” sa rapporten, innan den slutligen lade till:

”Om vi ​​verkligen befinner oss i den stora monetära inflationens tidevarv, kan fler institutioner och individer 2022 över hela världen dras till bitcoins garanterade brist”, sa rapporten med hänvisning till termen som myntades av den berömda hedgefondförvaltaren Paul Tudor Jones .

Klockan 11:13 UTC på onsdagen handlas BTC för 46 746 USD. Den är oförändrad på en dag och ned 2 % på en vecka.

____

Läs mer:
– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

– ”Papperspengar” når rekordlågt mot Bitcoin och andra hårda tillgångar – Panteras VD
– Bitcoin går in i prisupptäckningsläge, lockar guldinvesterare

– Bitcoin’s Battles: Volatilitet för att ”driva investerare till guld”, Ethereum för att ”dethrone”
– Guld har sin månad medan Bitcoin har fastnat i en ”digital koppar”-fas



Source link