Bitcoin i ”översålt” område, Ethereum ned 54% från ATH som marknadsstöd för Fed


Fed-ordförande Jerome Powell. Källa: en videoskärmdump, Youtube, NBC News

Priserna på stora kryptotillgångar, inklusive bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) fortsatte att falla på måndagen, med teknologiaktier som leder vägen nedåt när marknadsaktörerna gör sig redo för ett USA Federal Reserve (Fed) möte börjar på tisdag.

Klockan 14:36 ​​UTC handlades BTC för 33 690 USD, en minskning med nästan 5 % under de senaste 24 timmarna och 21 % under de senaste 7 dagarna. Den främsta kryptovalutan har nu sjunkit med mer än 50 % från sin rekordnivå på 69 000 USD, och sjunkit så lågt som 32 917 USD på måndagen innan den senare minskade några av sina förluster.

BTC-pris senaste 14 dagarna:

Källa: CoinGecko

Samtidigt stod ETH på 2 225 USD, en minskning med nästan 10 % för dagen och 34 % för veckan, en minskning med nära 54 % från sin rekordnivå på 4 868 USD.

ETH-pris senaste 14 dagarna:

Källa: CoinGecko

Även om försäljningen av de två största kryptotillgångarna har varit intensiv under de senaste 24 timmarna, var likvidationerna av terminspositioner med hävstång i båda mynten fortfarande relativt blygsamma jämfört med nivåerna från fredagen.

Enligt data från Coinglass nådde långa likvidationer av bitcoin-terminer 71,7 miljoner USD under de 12 timmarna från midnatt till lunchtid UTC på måndagen, långt under de 182 miljoner USD i likvidationer som sågs under samma tidsperiod på fredagen. Samtidigt stod ETHs långa likvidationer på 73,7 miljoner USD, jämfört med 107,5 miljoner under samma 12 timmar på fredagen.

De kraftiga rörelserna på både krypto- och traditionella finansmarknader på måndagen kom som USA Federal Reserve kommer att träffas på tisdag och onsdag den här veckan, med inflation som förväntas stå högt på agendan.

Nyckelfrågan som investerare väntar på är hur mycket räntorna kommer att stiga i år och när höjningarna börjar. Enligt allmän konsensus bland ekonomer väntas en räntehöjning på 0,25 % i mars i år. Vissa analytiker sa dock att Fed kan agera tidigare än väntat, rapporterade CNBC idag.

”Vi anser att den högre risken är [Fed’s] uttalandet visar att det är brådskande att agera snart, troligen i mars, inför mycket hög inflation. Det brådskande skulle kunna kulminera i ett beslut att plötsligt stoppa kvantitativa lättnader i mitten av februari, säger analytiker vid Commonwealth Bank of Australia skrev i en anteckning citerad av CNBC.

Samtidigt, enligt Dylan LeClair, senioranalytiker vid UTXO-hantering och medgrundare av det BTC-fokuserade konsultföretaget 21:a paradigmet, bitcoin har till stor del följt teknikaktier nedåt, med korrelationen mellan Nasdaq aktieindex och BTC som nådde en av sina högsta nivåer någonsin på 0,8.

LeClair tillade att även om en relativt stor andel av bitcoinutbudet för närvarande är i händerna på långsiktiga innehavare, är ”stark spotefterfrågan” – och inte efterfrågan från derivathandlare – vad som verkligen behövs för att tjurmarknaden ska återupptas.

”Volatilitet är din möjlighet, och tack och lov ser det inte ut som att den försvinner snart”, skrev analytikern.

Ki Young Ju, vd för analysföretaget på kedjan, spekulerar vidare om när en botten kan vara inne CryptoQuant, föreslog att handlare skulle kunna hålla ett öga på bitcoins förhållande mellan marknadsvärde och realiserat värde (MVRV), och sa att historien tyder på att en ”cyklisk botten” kan ses när MVRV rör sig under 1.

Samma mått pekade också på av Ryan Selkis, grundare av kryptoanalysföretaget Messari, som i helgen sa till sina Twitter-följare att ”köpa BTC när MVRV sjunker under 1”, vilket han sa är runt 28 000 USD.

Marcus Sotiriou, analytiker på digital asset broker, spekulerar också om när en botten kan vara inne ur ett tekniskt analysperspektiv. GlobalBlock, skrev i en anteckning på måndagen att dagligen Relative Strength Indicator (RSI) har nu nått sin lägsta nivå sedan den ökända COVID-kraschen i mars 2020.

På samma sätt noterade Sotiriou också att varje vecka RSI är nära att vara i ”översålt” territorium med ett värde på 37 (35,9 kl. 14:36 ​​UTC).

”Det faktum att varje bear market botten för bitcoin har varierat mellan 29-35 på den veckovisa RSI tyder på att risken/belöningen är fördelaktig för att köpa i detta område om du tror på det långsiktiga värdet av denna tillgångsklass,” analytikern skrev.

Förutom tekniker som RSI som tyder på översålda villkor, sa Sotiriou också att bitcoin verkar handla i ”en varierande miljö snarare än en trendmiljö”, och att detta intervall är mellan USD 29 000 och USD 69 000. Med bitcoin för närvarande i området med låga USD 30 000, kan nuvarande priser vara ”fördelaktiga att köpa”, sa analytikern.

Men på den mer baisseartade sidan, Crypto-TA.nl grundare Crypto_Ed skrev att han förväntar sig ytterligare förluster på kort sikt, med USD 30 000 som ett potentiellt stödområde.

”En till (marginal?) ny låg är vad jag förväntar mig för idag. Ändrar inte det större perspektivet: efter några studsar sänks ytterligare ett ben mot 30-32k,” sa kryptohandlaren.
____

Andra reaktioner:

_____
Läs mer:
– IMF varnar för farorna med Feds räntehöjning, Brasilien säger att inflationen ”inte kommer att vara tillfällig i väst”
– Två huvudsakliga makroscenarier i spel för Bitcoin & Crypto 2022 – CryptoCompare

– Bitcoin, Ethereum kan gynnas om aktier faller efter att Fed stramat åt – strateg
– Vad är Feds nedskärning? Detta är hur Federal Reserve drar tillbaka stimulans

– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

Source link