Bitcoin hävstångssqueeze troligen under ”kommande veckor”


Källa: Adobe/ruslan1117

En snabb ökning av mängden hävstång som kommer från bitcoin (BTC) terminsmarknaden kan innebära att antingen en kort eller lång press kommer att ses ”på mer omedelbar sikt”, enligt on-chain analytics företaget Glassnode.

”Även om terminsräntorna fortfarande är en bit bort från all-time-highs, kan snabba ökningar av hävstångseffekten indikera ett kluster av stoppförluster och likvidationsnivåer i nära anslutning till det aktuella priset”, skrev Glassnode i sin senaste Week Onchain-rapporten för 2021.

Den tillade att denna ökning av hävstångseffekten ”lägger till högre sannolikheter till en potentiell kort eller lång squeeze på mer omedelbar sikt.”

Samtidigt indikerade en analytiker idag att de nuvarande marknadsförhållandena gör en baisseartad långsqueeze mer sannolik än en kort squeeze.

”Nu stiger finansieringen de senaste timmarna när priset sjunker…”, bitcoinanalytiker på gruvföretaget Blockware-lösningar, sade Will Clemente och tillade att dessa förhållanden är mer gynnsamma för en lång klämma än en kort kläm.

En hävstångssqueeze hänvisar till en händelse där priset rör sig snabbt, antingen nedåt eller uppåt, med draget förvärrat av handlare med hävstångseffekt vars handelspositioner likvideras när priset rör sig mot dem. En lång squeeze avser snabbt fallande priser, medan en kort squeeze avser snabbt stigande priser.

Källa: Glassnode

Och medan Glassnode varnade för att det finns en risk för en hävstångspress på kort sikt, noterade företaget också att handelsvolymerna på bitcoin-terminsmarknaden har gått ner.

Nedgången i handelsvolym har varit särskilt anmärkningsvärd i december, där det 7-dagars glidande medelvärdet av volymen nu ligger 16 % under nivån i början av året.

”Tunnare volym och stigande öppet intresse (i en koncentrerad börs) är en kombination som kan vara gynnsam för åtminstone en lokaliserad hävstångspress under de kommande veckorna,” sade rapporten, även om den medgav att lägre handelsaktivitet vanligtvis ses mot slutet av året.

Källa: Glassnode

Klockan 08:25 UTC stod BTC på 49 426 USD, en minskning med 3 % under de senaste 24 timmarna och upp 5 % under de senaste 7 dagarna.
____
Läs mer:
– Bullish Options-data ger hopp till Ethereum, Bitcoin-investerare
– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer

– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022
– Bitcoin visar ”överväldigande” institutionalisering efter ”betydande skuldneddragning”

Source link