Bitcoin Hashrate nära full återhämtning efter Kinas gruvförbud


Bitcoin gruvriggar. Källa: Adobe/amixstudio

Hashratet, eller beräkningskraften hos Bitcoin (BTC)-nätverket är nära en fullständig återhämtning efter en massiv migrering av gruvarbetare från Kina efter ett förbud mot gruvdrift och andra kryptorelaterade aktiviteter där i maj i år.

Enligt de senaste uppgifterna har hashratet för Bitcoin-nätverket accelererat högre under december månad och nått mer än 179,5 Ehash/s från och med torsdagen baserat på ett 7-dagars glidande medelvärde av hashratet.

Läsningen är bara blyg för all-time high från före förbudet på 182,9 Ehash/s, som av en slump spelades in precis innan den kinesiska regeringen tvingade gruvarbetare där att stänga ner.

Hashratet är ett mått på den datorkraft som är dedikerad till att bryta Bitcoin globalt. Antalet sjönk till så lågt som 84,5 Ehash/s i juli i år och fördubblades sedan dess, enligt data från BitInfoCharts.

7-dagars glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

__

Efter den kraftiga minskningen av hashrat som kommer ut från Kina, såg gruvsvårigheterna på Bitcoin-nätverket också en rad stora fall innan en återhämtning startade i början av augusti.

Och medan gruvarbetare till stor del har lämnat Kina för grönare betesmarker utomlands, har Bitcoin-gruvdrift blivit en blomstrande industri i USA.

Redan i augusti hade USA etablerat sig som epicentrum för global Bitcoin-brytning, med 35,4 % av det globala hashratet från landet, enligt uppskattningar av Cambridge Center for Alternative Finance.

Under tiden, CleanSpark, ett börsnoterat Bitcoin-gruvföretag i USA, är bland de företag som har utnyttjat det kinesiska förbudet för att investera mer i sin nordamerikanska verksamhet.

Företaget sa i ett tillkännagivande idag att det har köpt en ny typ av nedsänkningskylningssystem för en av sina gruvanläggningar, som man förväntar sig kommer att öka effektiviteten i Bitcoin-brytningen med minst 20%.

Enligt företaget har system där gruvmaskiner är helt nedsänkta i kylvätskor visat sig ”avsevärt öka” gruvmaskinernas hashrate, samtidigt som de minskar strömförbrukningen och förlänger maskinernas livslängd.

Klockan 17:33 UTC handlades BTC för 48 610 USD, en nedgång med 3 % de senaste 24 timmarna och 15 % för veckan.
____
Läs mer:
– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj
– BTC Mining Migration, Challenges & Forecasts for the Post-crackdown Industry

– Domineras av institutioner, Bitcoin Mining är också möjligt hemifrån
– Bitcoin Miners, notera – Bidens plan skulle göra om det amerikanska elsystemet

– Paraguayanska senaten diskuterar att ta Bitcoin-gruvdrift ”ut ur gråzonen”
– Rysk guvernör som planerade gruvarbetare i oktober planerar nu att välkomna dem

Source link