Bitcoin-gruvarbetare ökar BTC-skattkammaren


Nedanstående är från en ny utgåva av Deep Dive, Bitcoin Magazines nyhetsbrev för premiummarknader. För att vara bland de första att få dessa insikter och andra marknadsanalyser på kedjan av bitcoin direkt till din inkorg, prenumerera nu.

Det finns ett nytt paradigm som utvecklas bland de stora offentliga bitcoin-gruvarbetarna: de vill inte sälja sin bitcoin, och de vill också skaffa mer. Som ett resultat hittar de kreativa sätt att skaffa kapital eller utnyttja sina bitcoininnehav för att täcka driftskostnader snarare än att behöva sälja för fiat.

En strategi är att låna ut en del av deras bitcoininnehav och på så sätt tjäna fiat-avkastning som direkt kan gå till att betala deras driftskostnader. Hut 8 Mining har gjort detta och lånat ut 2 000 BTC (nästan 40 % av deras BTC-innehav) för att få en ränta på 4 % från och med januari. Den räntan har sedan dess sjunkit till 2,00% till 2,25% från och med den senaste finansiella rapporteringen för tredje kvartalet. Till dagens pris är 2 000 BTC värt cirka 130 miljoner USD i totalt värde och tjänar 2,6 miljoner USD på årsbasis till den lägre räntan på 2 %. Ett genomsnittligt bitcoinpris för hela året på $46 792 skulle generera $1,8 miljoner.

.Source link