Återigen ett nisch experiment har kryptovalutor nyligen kastats in i rampljuset eftersom efterfrågan driver priserna upp och många av dem växer i en häpnadsväckande takt. Nästa kapitel i den här historien verkar vara den senaste lanseringen av bitcoin futures på Cboe Futures Exchange och CME, som ger nya sätt för Bitcoin Traders och finansiella institutioner att engagera sig genom att spekulera i framtida prisutvecklingar för bitcoin priserna.

Vad är Bitcoin Futures?

Bitcoin Futures är ett avtal om att köpa eller sälja en tillgång på ett visst datum i framtiden till ett specifikt pris. Till skillnad från Bitcoin Trading eller Bitcoin Options, så är de betydligt mer komplicerade. Bitcoin Futures används ofta för att spekulera i riktningen på priserna. Spekulanter kan antingen ta en lång position där de går med på att köpa den underliggande tillgången till ett specifikt pris när kontraktet löper ut, eller en kort position där de går med på att sälja den underliggande tillgången till ett specifikt Bitcoin pris.

Bitcoin Future produkter kan antingen fysiskt avvecklas eller kontantavvecklas. Fysiskt avvecklade termins produkter går ut direkt i den fysiska varan eller tillgången. Kontant avräknade terminsprodukter löper ut direkt till kontanter vid utgången. Kontantavräknade Bitcoin futures positioner kan innehas fram till utgången och innehavaren kommer att få en kontant kredit eller kontantdebitering på sitt konto när avvecklingen inträffar. (På TD Ameritrade tillåter vi inte kunder att ta fysisk leverans, så kontraktet som löper ut måste stängas före avvecklingen). När det gäller termin kontrakt för bitcoin är den underliggande tillgången den digitala valutan bitcoin. De två produkterna som för närvarande erbjuds är kontant avräknade och innebär faktiskt inte leveransen av den underliggande tillgången. Bitcoin Futures ger handlare möjlighet att fatta ett handelsbeslut baserat på var de tror att priset på bitcoin kommer att vara i framtiden.

Låt oss säga att någon äger bitcoin och efter sin senaste uppgång vill de säkra sin långa position i den underliggande tillgången så att de säljer ett futures avtal om bitcoin. Om priset på bitcoin drippar mellan nu och kontraktet löper ut, kommer priset på kontraktet att minska och innehavaren kan sedan köpa samma kontrakt till ett lägre pris för att stänga positionen före avvecklingsdagen, vilket hjälper till att kompensera prisnedgången i deras faktiska bitcoin innehav. Omvänt, om priset på bitcoin stiger, kommer priset på bitcoin futures kontraktet att öka, och innehavaren skulle köpa kontraktet eller vänta till avveckling för en förlust till det högre priset.

Hur handlar man Bitcoin Futures?

Först och främst, för att handla bitcoin futures måste du ha ett godkänt konto godkänt för futures trading, vilket kräver marginal privilegier och typiskt godkännande av optioner. Även om du har handlat Bitcoin Futures tidigare har dessa produkter högre marginalkrav än andra futures och du bör undersöka vad din Bitcoin Mäklare kräver för att säkerställa att du kan uppfylla dem. Hos TD Ameritrade är marginal kravet för handel med Bitcoin Futures 1,5 gånger utbytesbehovet. En annan sak att tänka på är att termin konton i allmänhet också har minimikrav på insättning. På TD Ameritrade behöver du ett minimikontovärde av $ 25 000 för att handla bitcoinfutures.

Bitcoin Futures Risker

Det är viktigt att förstå att bitcoin är en oreglerad produkt och regler är fortfarande lite grumliga, både i USA och utomlands. Eftersom bitcoin inte finns i bankkonton, mäklare eller terminkonton är de inte försäkrade av FDIC eller SIPC. Som ett resultat av brist på reglering i vissa regioner, flera utbyten och handelsplattformar samt global spridning finns det potential för grupper att manipulera den digitala valutan, även om både Cboe och CME har system på plats för att minimera potentialen för detta ska ske. En annan sak att tänka på är att bitcoin är benägen att extrem volatilitet, och tvåsiffriga procentuella svängningar inom en dag är inte ovanligt. Ett begränsat antal investerare har betydande innehav och deras rörelser kan ha en stor effekt på marknaderna. 18,14% av de totala mynten – ungefär 53,6 miljarder dollar från och med 15 december – hålls i 113 bitcoin-adresser, enligt data från BitInfoCharts.

Dessutom är dessa bitcoin futures avtal nya produkter med minimal handelshistoria. Det kan finnas tider med begränsad likviditet på marknaden och med tanke på hur volatil det underliggande kan vara, kan handeln stoppas under korta perioder vilket gör det svårare att komma in och lämna en position. Medan bitcoin och andra kryptovalutor har varit omgiven av mycket hype på grund av deras snabba pris ökning, har de blivit mer mainstream i år. Den senaste lanseringen av dessa två produkter är den senaste vägen för spekulanter, även om en vänta-och-se-strategi kan vara bäst om du inte känner till den underliggande tillgången. Du bör noga överväga om handel med bitcoin futures är lämplig för dig mot bakgrund av din erfarenhet, mål, ekonomiska resurser och andra relevanta omständigheter.