Bitcoin Futures öppet intresse faller med 83 000 BTC


Nedanstående är från en ny utgåva av Deep Dive, Bitcoin Magazines nyhetsbrev för premiummarknader. För att vara bland de första att få dessa insikter och andra marknadsanalyser på kedjan av bitcoin direkt till din inkorg, prenumerera nu.

Nästan omedelbart efter att vi släppte vår månadsrapport för november i fredags upplevde bitcoinmarknaden en serie snabba likvidationer som tog priset ner till en potentiell botten runt 42 000 $.

Vi lyfte fram den ökade risken för den överutsträckta totala terminsräntan och långa likvidationer i månadsrapporten och sa,

”Det totala bitcoinintresset för terminsöppet på derivatmarknaden har stigit till nya förhöjda nivåer som historiskt har förekommit ökade sunda likvidationsflöden på marknaden. Även om terminsräntorna är förhöjda till stor del på grund av ökad efterfrågan på CME Futures ETF, är ökningen fortfarande anledning till oro eftersom räntorna för evig finansiering stiger högre när priset faller. Denna dynamik signalerar vanligtvis en återställning av derivatmarknaden och därmed ett lägre bitcoinpris.”

.Source link