Bitcoin-fokuserade NYDIG höjer USD 1 miljarder, Golden State FTX, Bitfinex återvinner 6 BTC + fler nyheter


Källa: Adobe/Space Creator

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Nyheter om investeringar

 • Bitcoin (BTC)-fokuserad finansiella tjänsteföretag NYDIG sade att det har slutfört en finansieringsrunda på 1 miljard USD som värderar företaget till 7 miljarder USD. Omgången leddes av ett tillväxtaktiebolag WestCap, med deltagande från tidigare ledare Bessemer Venture Partners och FinTech Collective, såväl som strategiska partners och befintliga investerare Bekräfta, FIS, Fiserv, MassMutual, Morgan Stanley, och New York Life. Kapitalet kommer att användas för att vidareutveckla NYDIGs institutionella Bitcoin-plattform med hjälp av de senaste uppgraderingarna av Bitcoin-protokollet med funktioner som bitcoin och Lightning-betalningar, tillgångstokenisering och smarta kontrakt, sa företaget.
 • Oscarsbelönta skådespelerskan Gwyneth Paltrow deltog nyligen i en finansieringsrunda på 200 miljoner USD för skulder och aktier för TeraWulf, ett kryptogruvföretag som siktar på att använda 100 % koldioxidfri energi, enligt Fox Business. Som en del av sin skuld- och aktiefinansiering ingick TeraWulf ett treårigt lån med säkerhet på cirka 123,5 miljoner USD och emitterade nyemitterade stamaktier till långivarna.
 • Konsument blockchain-projekt Lum nätverk har meddelat att de har tagit in en privat försäljningsrunda på 4 miljoner USD. Projektet bygger ett on-chain granskningssystem som kommer att göra det möjligt för företag att tillhandahålla pålitliga recensioner genom att tidsstämpla dem och oföränderligt lagra dem på Lum Network blockchain.
 • VC-stödd start Danvas tillkännagav sin varumärkeslansering samt stängningen av en seed-runda på 7 miljoner USD. Deltagare i omgången ingår Greycroft, Lerer Hippeau, Waverleys huvudstad, VaynerFund, UTA Ventures, BDMI, och ängelinvesterare Rich Greenfield och Jason Nazar, sade pressmeddelandet. Danvas siktar på att lanseras under våren 2022. Danvas skärmar har en fulldimensionell interaktiv design som väcker NFT-konst till liv och kommer att förstärka det autentiska ägandet av konstverket, sa de.
 • Globalt investeringsteknik- och rådgivningsföretag Wilshire meddelade bildandet av Wilshire Digital Asset Advisory Group för att leverera ett industristandard Digital Assets Taxonomy System (DATS). Den rådgivande gruppen, ledd av Blythe Masters, grundande partner på värdepappersföretaget Motivpartners, kommer att granska DATS-klassificeringsbeslut på kvartalsbasis eftersom den digitala tillgångsmarknaden fortsätter att utvecklas i takt.

Utbyter nyheter

 • Professionell basketlag Golden State Warriors har gått med på en internationell rättighetssponsring med större kryptoderivatbörs FTXCNBC rapporterade. Enligt deras källor är det en flerårig pakt som värderas norr om 10 miljoner USD totalt.
 • Bitfinex meddelade att i samarbete med Poloniex, den har framgångsrikt återvunnit BTC 6,51458211 (308 467 USD) som stulits i hacket i augusti 2016, då de förlorade nästan 120 000 BTC. Innehavare av Recovery Right Token (RRT) kommer att få sina pro rata-tokens inlösta under de kommande dagarna, och eftersom BTC/USD-priset vid tidpunkten för återvinningen av den stulna BTC:en var 47 337 USD, kommer Bitfinex att lösa in 308 380 USD i sammanlagda RRT.
 • Binance kommer snart att underteckna ett samförståndsavtal med Dubais regering för kryptorelaterade aktiviteter, rapporterade Business Times. VD Changpeng Zhao träffade också nyligen cheferna för Dubai Blockchain Center och Dubaipolisens brottssektion för virtuella tillgångar, tillade de.
 • brasiliansk börs B3 har planer på att gå in på kryptomarknaden 2022, rapporterade InfoMoney, med hänvisning till en presentation den 10 december från B3-president Gilson Finkelsztain. Börsen överväger också tjänster för att underlätta handel över disk och tillgång till likviditetscentra.

Ekonominyheter

 • I USA ökade grossistpriserna i sin snabbaste takt någonsin och steg med 9,6 % från för ett år sedan, den högsta nivån går tillbaka till november 2010, rapporterade CNBC, med hänvisning till USA:s arbetsdepartement. Tempot var till och med högre än uppskattningen på 9,2 %. Grundprisindexet för producenten ökade med 6,9 %, något långsammare än uppskattningar men fortfarande det snabbaste någonsin i rekord från augusti 2014.

Reglernyheter

 • Thailand planerar att avslöja detaljerade regler för digitala tillgångar för att minimera riskerna för det finansiella systemet och ge större investerarskydd när fler människor dras till kryptovalutor, rapporterade Bloomberg. De Bank of Thailand bör släppa ett samrådsdokument om ”Finansiellt landskap” i januari som kommer att söka samförstånd kring de röda linjerna för dem som verkar inom områdena digitala valutor, grön finans och relaterade områden.
 • Kommissionärer för USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) Hester Peirce och Elad Roisman sa i ett gemensamt uttalande att de var ”besvikna” över att ordförande Gary Genslers reglerande agenda misslyckades med att inkludera punkter som syftar till att hjälpa företag att skaffa kapital, främja investerarskyddet, ångra de senaste reglerna som antagits av kommissionen, och ger förtydliganden om krypto. Kommissionärerna tillade att det föreslagna regelverket skjuter upp ändringar relaterade till granskningsspår av information kring affärer, förmodligen inklusive krypto, och personerna bakom transaktionerna, vilket gör investerarnas data sårbara.

Blockchain-nyheter

NFTs nyheter

 • Streamingtjänst Rycka till medgrundaren Justin Kan tillkännagav en marknadsplats för spelrelaterade icke-fungibla tokens (NFT) som heter Fraktal och baserat på blockkedjan Solana (SOL). Företaget har redan ett antal spelpartnerskap på plats som kommer att tillkännages under den kommande veckan.

Metaverse nyheter

 • De HBAR Foundation bakom Hedera Hashgraph (HBAR)-projektet har samarbetat med skapande plattform MetaVRse att bygga Metaverse-lösningar för organisationerna på Hedera-nätverket. Organisationerna tror att detta partnerskap kommer att öppna upp enorma möjligheter för karriärer i Metaverse.

Stablecoins nyheter

 • Kryptoföretag Cirkel, emittenten av stora stablecoin USD Coin (USDC), har lanserat detta stablecoin på Avalanche-nätverket (AVAX), med inhemsk USDC-likviditet tillgänglig via Circle Account och Circle API:er. De tillägger att decentraliserad finans (DeFi) och andra applikationer nu kommer att ha tillgång till inhemsk USDC-likviditet, vilket eliminerar behovet av dyra token-bryggor och ostödda inslagna tokens.

DEXs nyheter

 • Decentraliserad utbyte (DEX) aggregator KyberSwap har tillkännagett ett samarbete med GameFi-projektet Sipher att lansera ett likviditetsutvinningsprogram på 50 miljoner USD i Ethereum-nätverket den 14 december. Liquidity Mining-incitament kommer att distribueras i SIPHER- och KNC-tokens till SIPHER-ETH-likviditetsleverantörer under de kommande 12 månaderna.

Karriärnyheter

 • Kryptoutbyte Kraken har meddelat att Chief People Officer Pranesh Anthapur har anslutit sig till Krakens ledningsgrupp. Pranesh kommer att leda utvecklingen och genomförandet av Krakens globala personalstrategi, eftersom de siktar på att mer än fördubbla sin personal till över 5 000 under det kommande året.
 • Kryptoutbyte Zonda har utsett Jakob Lundqvist, tidigare Enterprise Architect och utvecklingschef på Bitcoin Suisse AG, som Chief Technology Officer. Lundqvist tillträder sin nya roll från den 1 januari 2022.
 • Kryptobetalningslösning MoonPay har tillkännagivit utnämningen av JD Millwood, tidigare Vice President (VP) för tillväxt och produkt på betalkortsföretaget Kurva, som VP of Growth.Source link