Bitcoin, Ethereum kan gynnas om aktier faller efter att Fed stramat åt – strateg


Källa: AdobeStock / Alex

Tvärtemot vad många tror kan de två största kryptovalutorna bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) dra nytta av en åtstramning av penningpolitiken från amerikanska Federal Reserve (Fed), har Mike McGlone argumenterat i en ny anteckning.

Enligt McGlone, som är Bloomberg Intelligences senior råvarustrateg, kan stigande risktillgångar under 2022 ”uppmuntra” en Fed som ”ställs inför den största inflationen på fyra decennier.”

Han tillade att även om kryptotillgångar i allmänhet är bland de mest spekulativa tillgångarna i världen, håller den ursprungliga kryptovalutan – bitcoin – snabbt på att bli ”världens digitala reservtillgång.”

Vidare hävdade McGlone att varje fall i aktiekurserna skulle vara ”en toppkraft för att flytta Fed tillbaka till lättnader”, vilket i sin tur skulle stödja bitcoinpriset, givet dess status som världens föredragna digitala värdebutik.

”En toppkraft för att stoppa centralbanksåterhållsamhet är en nedgång på aktiemarknaden, med implikationer för krypto. I de flesta scenarier kan Bitcoin komma framåt, säger McGlone.

När det gäller diagramtekniken tillade Bloomberg-strategen att bitcoin och ethereum har ”solid” prisstöd runt 30 000 USD respektive 2 000 USD, och att han förväntar sig att de två största krypton kommer att ”förbli dominerande och fortsätta att avancera” fram till 2022.

Och medan McGlone medgav att skarpa nedåtriktade rörelser kan sätta dessa viktiga stödnivåer i spel, sa han att det är ”osannolikt” att hända.

”Vad som är mer troligt, tror vi, är Bitcoin på väg mot [USD] 100 000 och Ethereum-brott [USD] 5 000 motstånd”, skrev råvarustrategen.

Kortsiktig osäkerhet

Att uttrycka ett liknande sentiment som McGlone, även om det är något mer baisse på kort sikt, är tidigare BitMEX chefen Arthur Hayes, som skrev i ett blogginlägg idag att det enda sättet som kryptomarknader kan röra sig högre före sommaren är om Fed ”offentligen öppnade kranarna och sedan fiat flödade in i krypto.”

Han noterade att detta kan hända antingen på grund av makroekonomisk motvind, eller om ”vissa delar av de extremt komplexa och ogenomskinliga pengarna och USA:s finansministerium marknaderna går sönder.”

På medellång sikt, vilket Hayes uppskattade vara efter juni, sa han att när marknaderna reagerar på penningpolitisk åtstramning genom att gå lägre, kommer Fed att ”återgå till verksamheten med att pumpa priser på finansiella tillgångar med tryckta pengar.”

”Det är Amerikas affärsmodell, och en som måste upprätthållas på grund av den globala ekonomins struktur”, skrev den frispråkiga före detta bankhandlaren.

Första räntehöjningen kommer i mars?

Ovanstående kommentarer från de två kryptomarknadsobservatörerna följde dem från St. Louis Fed-president James Bullard på torsdagen, där han hade indikerat att den första räntehöjningen kan komma så snart som i mars.

Bullard tillade att Fed nu är i en ”bra position” för att tackla inflationen mer aggressivt om det behövs, rapporterade MarketWatch.

Samtidigt visade officiella inflationsuppskattningar från euroområdet som släpptes på fredagen att den europeiska inflationen förväntas bli 5 % i december, den högsta nivån någonsin. Siffran är upp från 4,9 % i november – över Bloombergs uppskattning på 4,8 % och långt över Europeiska centralbanken2 % inflationsmål.

Den främsta drivkraften för den höga inflationssiffran i Europa förra månaden var energipriserna, som steg med 26 %, enligt uppgifter från Eurostat.

____

Läs mer:
– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd
– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Krypto år 2022 kommer att lyfta fram nya och äldre nya trender

– Vad är Fed taper? Detta är hur Federal Reserve drar tillbaka stimulans
– Inflationen är det största testet hittills för centralbankens oberoendeSource link