Bitcoin, Ethereum & Crypto Co ser blandad prestanda eftersom analytiker inte är överens om kortsiktiga kursrörelser


Källa: Adobe/THANANIT

Efter kraftig försäljning under den asiatiska handelssessionen idag, trimmade bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och andra stora kryptovalutor en del av sina förluster senare på dagen, med vissa mynt som såg starka 24-timmarsvinster och andra små förluster vid presstillfället.

Klockan 10:18 UTC handlades BTC för 42 524 USD, en nedgång med 0,7 % under de senaste 24 timmarna. Samtidigt handlades ETH till 3 260 USD, en nedgång med 2,2 % under samma tidsperiod.

När det gäller andra anmärkningsvärda spelare på kryptomarknaden steg det smarta kontraktsprotokollet Cosmos infödda token ATOM med imponerande 21 % till 43,47 USD, vilket kom in som dagens starkaste prest bland de 100 bästa mynten. Samtidigt steg det populära kryptospelets coin decentraland (MANA) med 14,6 % till 3,26 USD.

Den blandade marknaden idag följer efter en längre period av försäljning på kryptomarknaden, där bitcoin tidigare idag nådde en lägsta nivå på 41 000 USD – den lägsta nivån sedan en konsolideringsperiod som avslutades den 29 september.

Kommenterar nästa prisnivåer att hålla ett öga på, framstående kryptotjur och VD för Galaxy Digital, Mike Novogratz, sa att 38 000 USD kan vara ”ett golv” för bitcoin.

”Jag känner stora institutioner som går igenom sin process för att sätta ställningstaganden […] Jag tror att de kommer att se dessa som attraktiva nivåer att köpa”, sa Novogratz till CNBC på torsdagen. ”På listorna, 38-40 [thousand] känns som där vi ska botten”, tillade den stora kryptoinvesteraren.

Och medan vissa hävdar att diagramtekniker kan rädda dagen, varnar andra för makroekonomisk motvind och säger att bitcoin nu handlas på ett liknande sätt som andra vanliga risktillgångar.

Kommenterar den senaste marknadsåtgärden i ett nyligen blogginlägg, fd BitMEX VD Arthur Hayes sa:

”Om jag tror att Bitcoin kan handlas nedan [USD] 30 000 och Ether nedan [USD] 2 000 inom en tidshorisont på tre till sex månader, jag kommer att dumpa alla mina skitmynt. Det beror på att Bitcoin och Ether är mynt av högsta kvalitet, och de kommer att minska mindre än alla sina konkurrenter som ännu inte har bevisats,” skrev Hayes och tillade: ”Dessa shitcoins kan gå ner 75% till 90% i en sann kryptorisk miljö.”

Kommentaren från Hayes plockades också upp av Nik Bhatia, författare till den populära bitcoinboken Lagrade pengar, som skrev i sin egen sammanfattning av blogginlägget att han ”allmänt höll med” om Hayes uppfattning.

Men han tillade också att bitcoin-investerare måste lära sig att tillgången ”inte längre existerar i en bubbla” och att det finns en ”felplacerad optimism” i bitcoin att tillgången enbart drivs av nätverkstillväxt och inte ekonomiska grunder.

”Bitcoin-evangelister har varit för framgångsrika under de senaste åren i att sprida evangeliet om decentraliserade pengar, att bitcoin har blivit bara en annan mainstream-marknad”, skrev Bhatia.

På tal ur ett kedjans perspektiv var dock vissa analytiker fortfarande optimistiska om att bitcoin helt enkelt befann sig i en korrigeringsfas av en långsiktig tjurmarknad.

”När man tittar på modellerna jag har på BTC, föreslår de en tjurmarknad med dubbla pumpar, annars kommer modellerna att gå sönder med den nuvarande prisstigningstakten,” den populära kedjeanalytikern Willy Woo skrev på Twitter torsdag, samtidigt som man noterade att sådana ”dubbla pumpar” hände flera gånger tidigare:

____

Läs mer:
– Stigande Bitcoin-hävstång håller handlare på kanten när volatiliteten sjunker
– Bitcoin-hävstångssqueeze troligen under ”kommande veckor” – Analytiker

– Bitcoin kan nå 100 000 USD på fem år om det tar på sig guld – Goldman Sachs
– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

Source link